IS tar ansvar for drap på åtte politimenn i Egypt

Drept i et angrep i utkanten av Egypts hovedstad Kairo, opplyser landets innenriksdepartement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS tar på seg ansvaret for et angrep der åtte sivilkledde politimenn ble drept i et bakholdsangrep mot et politikjøretøy i utkanten av Egypts hovedstad Kairo.

 Det egyptiske innenriksdepartementet opplyser at en førstebetjent og sju andre politifolk ble drept i angrepet natt til søndag i byen Helwan, like sør for Kairo, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Fire gjerningsmenn stoppet politiets minibuss og pepret den med kuler før de flyktet fra stedet. Politiet har sperret av området rundt minibussen og leter søndag morgen lokal tid etter angriperne.

IS sier i sin kunngjøring på nettet at de drepte alle som var i minibussen, og at de tok med seg politimennenes våpen da de trakk seg tilbake.

Jihadistene har angrepet egyptiske sikkerhetsstyrker i årevis på Sinai-halvøya, men angrepene er blitt hyppigere etter at president Mohamed Mursi ble styrtet i et militærkupp i 2013.

Angrepet søndag i Kairo er det dødeligste i Egypts tungt bevoktede hovedstad siden november, da fire politifolk ble drept i et angrep på en kontrollpost

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram