38 DØDE:  IS tar på seg ansvaret for angrepet mot turisthotellet i Sousse i Tunisia hvor en skytter trolig handlet alene da han skjøt og drepte 38 mennesker, og såret ytterligere 36 personer. Foto: EPA / NTB Scanpix
38 DØDE: IS tar på seg ansvaret for angrepet mot turisthotellet i Sousse i Tunisia hvor en skytter trolig handlet alene da han skjøt og drepte 38 mennesker, og såret ytterligere 36 personer. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

IS tar på seg ansvar for angrep i Tunisia

Kaller hotellet en «avskyelig bule for prostitusjon, synder og vantro» i Twitter-melding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den islamske staten IS påtar seg ansvaret for det dødelige angrepet på et hotell i Sousse i Tunisia fredag der minst 38 mennesker, blant dem mange turister, ble drept.

Ytterligere 36 personer ble såret under angrepet.

Terrororganisasjonen har også tatt på seg ansvaret for angrepet på en moské i Kuwait.

«Vår bror, kalifatets soldat NN, nådde sitt mål i Imperial hotell til tross for sikkerhetstiltakene», heter det i Twitter-meldingen, som blir gjengitt av blant andre NTB og nyhetsbyrået AP.

På hotellet, som beskrives som «en avskyelig bule for prostitusjon, synder og vantro», drepte han 40 «vantro fra landene i koalisjonen som er i krig med kalifatet», heter det videre i den jihadistiske gruppas Twitter-melding, ifølge NTB.

Meldingen inneholder også et bilde av en person som poserer sammen med to geværer.

Tunisisk student Om den navngitte personen i Twitter-meldingen var den som faktisk begikk angrepene på turisthotellet i Tunisia, har ikke blitt bekreftet av landets myndigheter.

Tidligere har myndighetene bekreftet at de mistenker at skytteren var en tunisisk student. Tunisias minister for sikkerhet, Rafik Chelly, sier til radiostasjonen Mosaique FM at angriperen er tunisisk student, opprinnelig fra regionen Kairouan, som ligger en time vest for Sousse.

- Han er ikke kjent av oss fra før, sier ministeren ifølge nyhetsbyrået AFP.

Skal ha gjemt unna Kalasjnikov Det var i 13-tida norsk tid at skytteren, trolig alene, gikk til angrep på sivile badeturister på stranda foran hotellet Riu Imperial Marhaba, og utenfor hotellet.

Den mistenkte studenten skal ha gjemt en Kalasjnikov i en parasoll da han begynte å skyte rundt seg på stranda.

I alt kaoset skal flere hotellgjester ha løpt fra stranda og opp mot hotellrommene sine. Flere skal ha barrikadert seg på innsiden, i mangel på informasjon om hva som skjedde på utsida.

Skulle til stranden Den norske familien Stenseth Mokthar forteller til Dagbladet at de skulle til stranda minutter før angrepet, men at de ble bedt om å bli i leiligheten da det begynte å komme meldinger om at noe alvorlig skjedde i området.

Politiet bekreftet at det var skuddvekslinger på hotellområdet. Et britisk vitne som var på stranda da angrepet skjedde, sier det var en masseflukt vekk fra åstedet.

Sousse ligger 150 kilometer fra landets hovedstad, Tunis. Strandområdet huser noen av landets mest populære hoteller.