SELVMORDSBOMBER: Afghanske sikkerhetsstyrker undersøker stedet hvor en selvmordsbomber tok livet av minst 22 mennesker lørdag 18. april. Foto: AP Photo
SELVMORDSBOMBER: Afghanske sikkerhetsstyrker undersøker stedet hvor en selvmordsbomber tok livet av minst 22 mennesker lørdag 18. april. Foto: AP PhotoVis mer

IS tar på seg ansvaret for Afghanistan-angrep

33 mennesker drept og mer enn 100 såret i selvmordsangrepet i Jalalabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Eksplosjonen skjedde utenfor en bank der statsansatte henter lønnen sin, opplyser Fazel Ahmad Sherzad i politiet.

Han sier det ser ut til at en selvmordsbomber sto bak angrepet. Nyhetsbyrået AP melder at en mann som satt på en motorsykkel detonerte eksplosivene, mens både militære og sivile ventet på å få henten ut lønnen sin.

Taliban tar ofte på seg ansvaret for angrep de selv har utført, men i dette tilfellet nekter de for å ha noe med bombingen å gjøre. Lørdag ettermiddag tok IS på seg angrepet. Det opplyser Afghanistans president Ashraf Ghani.

- Å utføre terrorangrep i byer og på offentlige steder er de feigeste terrorangrepene mot uskyldige sivile, sier Afghanistans president Ashraf Ghani.

Politiet frykter at dødstallene kan fortsette å stige etter de tre eksplosjonene ved en bankfilial i rushtiden lørdag morgen. Flere regjeringskontorer og markeder ligger også i nærheten av åstedet.

- De fleste av de drepte og sårede er uskyldige sivile, men det ser ut til at noen politimenn også er drept, sier han.

(NTB/Dagbladet)