- IS tar på seg ansvaret for nattklubbangrepet i Istanbul

Ifølge TV-kanalen Al Jazeera.

NYTTÅRSTRAGEDIE: Nye overvåkingsbilder viser trolig gjerningsmannen bak terroren i Tyrkia i det øyeblikket han avfyrer de første skuddene utenfor nattklubben Reina i Istanbul nyttårsnatta. Video: AP DV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekstremistgruppa IS tar på seg ansvaret for nattklubbangrepet i Istanbul.

Det melder flere medier, deriblant Al Jazeera på Twitter.

39 personer ble rundt klokka 01.15, tyrkisk tid, drept da en person tok seg inn på nattklubben Reina i Istanbul og skjøt rundt seg natt til 1. januar.

- En massakre

HER FEIRER DE DET NYE ÅRET: Denne videoen fra inne på nattklubben Reina viser hvordan gjestene ønsker det nye året velkommen før massakren, hvor 39 personer mistet livet, er et faktum. Videoen skal ha blitt filmet i vel en time før gjerningspersonen gikk til angrep. Det er uklart om noen av dem man ser i videoen er blant de skadde eller drepte. Det er også uklart i hvilken del av lokalet gjerningspersonen slo til i forhold til nattklubbdelen man ser i klippet. Video: Natasha Volnova Vis mer

Ytterligere 65 personer skal ha blitt skadd. Av de drepte er 27 utlendinger og 11 tyrkere så langt identifisert, ifølge statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Blant utledningene er statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

- Det har vært en massakre. Det er umenneskelig, sa Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu på en pressekonferanse 01. januar.

Vitner som var på nattklubben Reina forteller at de måtte hoppe i vannet for å komme seg unna angrepet. Det skriver blant annet BBC og den tyrkiske TV-kanalen NTV.

Reddet av politiet

Nattklubben ligger i den europeiske delen av Istanbul og ligger rett ved Bosporos-stredet.

- Noen gjester hoppet i vannet for å rømme fra angrepet. De ble senere reddet av politiet, ifølge NTV.

ANGREP I TYRKIA: En video fra utenfor nattklubben i Istanbul hvor flere har mistet livet i et angrep, viser én av flere mulige gjerningsmenn gå inn. Man kan se skudd i lufta. Video: CNN Vis mer

Flere rapporterer om at det skal ha vært så mange som 700 personer på nattklubben Reina samtidig da angrepet skjedde. Nattklubben skal være en av Istanbuls mest kjente og eksklusive restauranter.

Jakter fortsatt gjerningsmann

Tyrkisk politi fortsatte mandag jakten på den ukjente gjerningsmannen som åpnet ild på nattklubben før han flyktet i kaoset som fulgte.

Motivet for angrepet er så langt ikke kjent, men mistanken ble tidlig rettet IS, som allerede er koblet til to terrorangrep i Tyrkia i 2016.

Ifølge anonyme sikkerhetskilder antar myndighetene at gjerningsmannen kommer fra et land i Sentral-Asia, ifølge avisene Hurriyet og Karar. Hurriyet skriver at teorien så langt går på at han kommer fra enten Usbekistan eller Kirgisistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer