IS tar på seg skylden for New York-angrepet

Hevder de sto bak.

TERRORIST: Sayfullo Saipov (29) skal ha handlet på vegne av IS. IS hevder nå at det var de som sto bak - tre dager etter angrepet. FOTO: NTB Scanpix
TERRORIST: Sayfullo Saipov (29) skal ha handlet på vegne av IS. IS hevder nå at det var de som sto bak - tre dager etter angrepet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder det var en av gruppas soldater som sto bak angrepet i New York der åtte personer ble drept.

Det rapporterer IS i sitt eget magasin al-Naba, ifølge Reuters og AFP. Men islamistgruppa legger ikke fram noen beviser for påstanden. Påstanden kommer tre dager etter angrepet skjedde.

Onsdag forklarte den terrorsiktede Sayfullo Saipov at han handlet på vegne av IS. 29-åringen sa også at han «følte seg bra» etter handlingen. Da han var på sykehuset, ba han om å få se IS-flagget.

I angrepet i New York tirsdag ble åtte mennesker drept og over ti skadd.

Saipov skal ha sagt at han valgte å legge terrorangrepet på halloween-dagen «fordi han trodde at det ville være folk i gatene». Den årlige halloween-paraden ble arrangert på Manhattan bare noen timer seinere. Guvernør i New York, Andrew Cumo, mener at det var et terroren mislykket forsøk.

(NTB/Dagbladet)

MISTENKT: Sayfullo Saipov, en 29 år gammel usbeker, er mistenkt for å ha gjennomført terrorangrepet i New York City. Ni mennesker ble drept da de syklet eller gikk på gaten, da Saipov kom kjørende i en lastebil. Etter å ha krasjet inn i en buss, ble Saipov skutt i magen av en politimann. Han ble operert i natt norsk tid og ser ut til å overleve. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer