DEN GANG DA: Terrorgruppa IS kjemper nå voldsomt for å beholde områdene sine i Irak og Syria, og klarte i dag å ta tilbake kontrollen over en strategisk grensepassering mellom Irak og Syria. Bildet er fra den irakiske byen Mosul, og ble tatt i juni 2014, like etter at IS tok over byen. Det er i dag lite bilder fra IS-kontrollerte områder på grunn at det er for farlig å være der som journalist eller fotograf. Foto: Ap/ Scanpix 
DEN GANG DA: Terrorgruppa IS kjemper nå voldsomt for å beholde områdene sine i Irak og Syria, og klarte i dag å ta tilbake kontrollen over en strategisk grensepassering mellom Irak og Syria. Bildet er fra den irakiske byen Mosul, og ble tatt i juni 2014, like etter at IS tok over byen. Det er i dag lite bilder fra IS-kontrollerte områder på grunn at det er for farlig å være der som journalist eller fotograf. Foto: Ap/ Scanpix Vis mer

IS tar tilbake viktig grenseby mellom Syria og Irak

Terrorgruppa slo tilbake offensiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten) skal nå ha tatt tilbake kontrollen av området ved grensebyen al-Bukamal, ifølge Al-Jazeera.

Bare timer etter at amerikansk-støttede opprørsstyrker tok over grensepasseringen, måtte de trekke seg tilbake, og byen er tilbake under terrorgruppas kontroll, ifølge opprørskilder.

Mislykket angrep

Den syriske hæren får lufthjelp av den amerikansk-ledede koalisjonsstyrken, og har klart å ta over stadig mer område nær grensepasseringen den siste tida, deriblant al-Hamadan-flybasen.

Men i ettermiddag skal altså IS ha tatt tilbake området.

- Angrepet mislyktes, og de mistet kontroll på flyplassen, sier Rami Abdel Rahman, som leder den britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights.

Flere drept

Rahman melder at de syriske styrkene fremdeles er inne i Deir ez-Zour.

En anonym kilde sier til Reuters at IS-krigere omringet de amerikansk-trente syrerne i et overraskelsesangrep.

- Vi har ikke gode nyheter. Jeg kan si at troppene våre ble omringet og at vi har lidd store tap og flere krigere er drept. De tok også med seg våpen, sier kilden.

IS melder ifølge deres nært tilknyttede Amaq-byrå at de har drept 40 krigere og tatt 15 fanger i kampene om Hamadan-flybasen, nordvest for Deir ez-Zour.