Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorplaner:

IS-terrorist var isbilsjåfør: Planla å forgifte barn

Mannen ble oppdaget av at en fengselsbetjent fant brev han sendte til sin medhjelper.

Bombeangrep: I dette indiske tempelet i den tyske byen Essen plantet de to unge IS-sympatisørene en bombe. Ingen døde i angrepet, men tre ble skadet. Foto: Marcel Kusch / DPA / NTB Scanpix
Bombeangrep: I dette indiske tempelet i den tyske byen Essen plantet de to unge IS-sympatisørene en bombe. Ingen døde i angrepet, men tre ble skadet. Foto: Marcel Kusch / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april sto den tyske mannen bak et bombeangrep mot et indisk tempel i den tyske byen Essen, nå kommer det fram at han også hadde planer om å forgifte og sprenge barn.

Da den 18 år gamle terroristen skulle forklare seg i retten om bombeangrepet, kom det fram at han hadde sendt brev til medhjelperen, som også er lederen av en liten terrorcelle, hvor han diskuterte mulige terrorangrep, skriver Huffington Post.

Spurte om tillatelse

Det var mens de to mennene satt i fengsel at politibetjentene fant et brev fra 18-åringen hvor han spurte om tillatelse til å drepe barn.

- Jeg jobber som isbilsjåfør og selger is til mange barn. Kan jeg blande arsen, warfarin eller enda bedre, stryknin, med iskrem for å drepe barn, skrev han i brevet til terrorlederen.

Warfarin er et legemiddel med en blodfortynnende effekt som kan være dødelig om man får i seg store doser. Legemiddelet ble opprinnelig utviklet som rottegift.

I tillegg til å ønske å forgifte barn, foreslo han ved flere anledninger å ta med seg en selvmordsbombe i bilen og kjøre inn i en barnehage. 18-åringen hadde til og med tegnet et bilde av situasjonen. I et annet brev spurte han terrorlederen om tillatelse til å voldta kjærestene til motstandere av profeten Muhammad.

Møttes på WhatsApp

Terroristen rådet også terrorlederen om å oppbevare en hemmelig telefon, slik at de to kunne planlegge terrorangrep. I rettssaken forklarte etterforskere at de fant telefonnummer til IS-sympatisører på mobilen, melder Daily Mail.

16. april i år gjennomførte 18-åringen sammen med den 17 år gamle terrorlederen et bombeangrep mot et indisk tempel. Bomben ble lagt igjen ved inngangspartiet og tre ble såret av eksplosjonen.

Aktor for rettssaken sa at tenåringene valgte ut tempelet som terrormål fordi de ikke er enig i hvordan sikher behandler muslimer i nordlige deler av India.

De unge mennene møttes for første gang på chatte-appen WhatsApp. Det skal ha vært rundt åtte aktive medlemmer i chattegruppen som oppfattes som en terrorcelle, skriver Huffington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!