TILBAKESLAG: Russlands president Vladimir Putin har vært en viktig støttespiller for Syrias president Bashar al-Assad. Søndag gikk de begge på et tilbakeslag i kampen mot IS. Her er to IS-krigere avbildet i det ekstremistgruppa selv hevder er et angrep på oldtidsbyen Palmyra. Foto: Reuters/NTB Scanpix

IS tok Putin på senga med lynangrep. Eksperter frykter IS 2.0

Storhetstiden for IS 1.0 ligger bak oss. Dersom verdenssamfunnet ikke får kontroll i Midtøsten, kan det dukke opp noe verre, varsler eksperter. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter snaue ti måneder med blodige kamper lyktes syriske regjeringsstyrker - godt støttet av russiske kampfly - med å gjenerobre den viktige oldtidsbyen Palmyra fra jerngrepet til ekstremistgruppa Den såkalte Islamske Stat (IS) i mars. Så snudde de ryggen til.

Denne helgen ble både Syrias president Bashar al-Assad og Vladimir Putin tatt på senga, da 4000 IS-krigere stormet byen, melder russiske medier, ifølge Reuters. Etter en helg med blodige kamper, har IS igjen tatt kontrollen over byen.

- Palmyra har ingen viktig strategisk betydning. Men det har en enorm symbolverdi for IS at de nå har klart å ta kontroll over byen på nytt, sier orlogskaptein Thomas Slensvik ved Forsvarets høgskole til Dagbladet.