Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- IS-topp alvorlig skadet etter amerikansk angrep

IS-toppen «Omar tsjetsjeneren» ble alvorlig skadd, men ikke drept, i et amerikansk luftangrep i Syria tidligere i måneden, ifølge den syriske eksilgruppa SOHR.

OVERLEVDE LUFTANGREP: Amerikanske myndigheter har jobbet med å få bekreftet hvorvidt IS' militære leder, Abu Omar al-Shishani, ble drept under et angrep i forrige uke. Onsdag melder den syriske eksilgruppa SOHR at IS-lederen overlevde angrepet. Foto: AP / NTB scanpix
OVERLEVDE LUFTANGREP: Amerikanske myndigheter har jobbet med å få bekreftet hvorvidt IS' militære leder, Abu Omar al-Shishani, ble drept under et angrep i forrige uke. Onsdag melder den syriske eksilgruppa SOHR at IS-lederen overlevde angrepet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag sa en amerikansk tjenestemann at Abu Omar al-Shishani, som angivelig er ekstremistgruppa IS' krigsminister, trolig ble drept i angrepet 4. mars. Men London-baserte Syrian Observatory for Human Rights hevder å vite at han er i live.

- Han er ikke død. Han ble fraktet fra Hasaka-provinsen til et sykehus i Raqqa-provinsen, der han blir behandlet av en jihadistlege av europeisk opprinnelse, sier SOHR-direktør Rami Abdulrahman til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge eksilgruppa ble Shishanis reisefølge truffet i luftangrepet, og flere av sikkerhetsvaktene hans skal ha blitt drept. Selv er Shishani alvorlig skadd, sier Abdulrahman.

Amerikanske myndigheter har så langt ikke bekreftet at georgisk-fødte Shishani, som betyr tsjetsjeneren, er død. Men en anonym tjenestemann hevdet at Shishani og tolv andre IS-soldater sannsynligvis ble drept i angrepet, som ble utført av amerikanske kampfly og droner.

Shishani har vært et av USAs mest ettertraktede IS-medlemmer, og landet har utlovet en dusør på opp mot 5 millioner dollar for informasjon om ham.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram