Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-topp i Afghanistan drept av drone

Tidligere fange på Guantanamo.

 OMSTRIDT FENGSEL:  Den nordøstre inngangen til fangeleiren på den amerikanske marinebasen Guantanamo Bay. I dag ble en løslatt fange dpret av en drone i Helmand-provinsen i Afghanistan. Illustrasjonsfoto: Bob Strong, Reuters/NTB Scanpix.
OMSTRIDT FENGSEL: Den nordøstre inngangen til fangeleiren på den amerikanske marinebasen Guantanamo Bay. I dag ble en løslatt fange dpret av en drone i Helmand-provinsen i Afghanistan. Illustrasjonsfoto: Bob Strong, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker, inkludert en tidligere fange ved Guantanamop Bay, ble drept i et droneangrep i Helmand-provinsen i Afghanistan mandag.

Mulla Abdul Rauf, som har vært innflytelsesrik i jihadistmiljøene i Afghanistan i over ti år, var i en bil da dronen angrep.

De andre drepte var Raufs svigerbror og fire pakistanere.

Rauf er en tidligere innsatt ved Guantanamo Bay-fangeleiren.

Han er mistenkt for å ha forlatt Taliban til fordel for ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flere medier har de siste månedene meldt at den tidligere Taliban-toppen har sverget troskap til Den islamske staten (IS).

Ledet IS i sørvest
Ifølge det afghanske sikkerhetsdirektoratet var han den siste tiden leder for gruppen i Sørvest-Afghanistan.

Den amerikanskledede koalisjonen i Afghanistan har ikke kommentert angrepet. USA bruker droner i kampen mot opprørere både i Afghanistan og deler av nabolandet Pakistan.

(NTB-Reuters).