OMSTRIDT FENGSEL:  Den nordøstre inngangen til fangeleiren på den amerikanske marinebasen Guantanamo Bay. I dag ble en løslatt fange dpret av en drone i Helmand-provinsen i Afghanistan. Illustrasjonsfoto: Bob Strong, Reuters/NTB Scanpix.
OMSTRIDT FENGSEL: Den nordøstre inngangen til fangeleiren på den amerikanske marinebasen Guantanamo Bay. I dag ble en løslatt fange dpret av en drone i Helmand-provinsen i Afghanistan. Illustrasjonsfoto: Bob Strong, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

IS-topp i Afghanistan drept av drone

Tidligere fange på Guantanamo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker, inkludert en tidligere fange ved Guantanamop Bay, ble drept i et droneangrep i Helmand-provinsen i Afghanistan mandag.

Mulla Abdul Rauf, som har vært innflytelsesrik i jihadistmiljøene i Afghanistan i over ti år, var i en bil da dronen angrep.

De andre drepte var Raufs svigerbror og fire pakistanere.

Rauf er en tidligere innsatt ved Guantanamo Bay-fangeleiren.

Han er mistenkt for å ha forlatt Taliban til fordel for ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flere medier har de siste månedene meldt at den tidligere Taliban-toppen har sverget troskap til Den islamske staten (IS).

Ledet IS i sørvest
Ifølge det afghanske sikkerhetsdirektoratet var han den siste tiden leder for gruppen i Sørvest-Afghanistan.

Den amerikanskledede koalisjonen i Afghanistan har ikke kommentert angrepet. USA bruker droner i kampen mot opprørere både i Afghanistan og deler av nabolandet Pakistan.

(NTB-Reuters).