Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-topp skal være «klinisk død» etter amerikansk luftangrep

Det melder SOHR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS-toppen som er kjent som «Omar tsjetsjeneren», har vært «klinisk død» i flere dager etter et amerikansk luftangrep nord i Syria, melder en eksilgruppe.

Tirsdag sa en amerikansk tjenestemann at Abu Omar al-Shishani, som angivelig er ekstremistgruppa IS' krigsminister, trolig ble drept i angrepet 4. mars. Men London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som følger krigens utvikling gjennom et kildenettverk inne i Syria, har meldt at han fortsatt er i live, men alvorlig såret.

- Shishani kan ikke puste selv og er avhengig av maskiner. Han har vært klinisk død i flere dager, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman søndag.

Ifølge Rahman ligger Shishani på sykehus i Raqqa, en by IS kontrollerer.

Luftangrepet traff en kolonne der Shishani befant seg. Amerikanske sikkerhetskilder har uttalt at også tolv andre IS-soldater ble drept i angrepet, som ble utført av amerikanske kampfly og droner.

Mannen kommer fra Pankisi-dalen i Georgia, der befolkningen i stor grad er etniske tsjetsjenere. Han er etterlyst av USA, som også har utlovet en dusør på 5 millioner dollar.

Det er også tidligere kommet meldinger om at Shishani er blitt drept.

(NTB)