IS trener småbarn til å bli spioner, bødler og selvmordsbombere: - Mer effektive enn voksne

Barn blir spioner, soldater og bødler.

TRENES OPP: IS slipper jevnlig propaganda som viser hvordan de trener opp barn til å bli terrorister. Foto: NTB scanpix
TRENES OPP: IS slipper jevnlig propaganda som viser hvordan de trener opp barn til å bli terrorister. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omkring 50 britiske barn trenes til å bli terrorkrigere hos Den islamske stat (IS). Det kommer fram i en FN-støttet rapport om IS' bruk av barn som den anerkjente forskningsinstituttet Quilliam Foundation i London slipper neste uke.

Et utdrag fra rapporten er publisert i The Guardian i dag, og funnene er rystende:

Barna trenes til å bli spioner, soldater, bødler, misjonærer og selvmordsbombere. Barnesoldater er kjent fra flere borgerkriger flere steder i verden. Også hos IS brukes det mye energi på å trene opp småbarn.

Svært effektive - IS bruker svært mye energi på å indoktrinere barn med en ekstrem ideologi og et ekstremistisk pensum som skal forberede barna på å bli framtidige terrorister, heter det i rapporten.

- Mange av IS' voksne krigere ser på barna som [enda] bedre krigere enn de er selv. Barna har den fordel at de ikke trenger å bli radikalisert og omvendt fra et vestlig virkelighetsbilde. De blir indoktrinert helt fra de er født eller er veldig unge.

Ifølge FN ble det mellom 1. august i fjor og 9. februar i år publiserte IS totalt 254 uttalelser, blader eller videoer der de viser bilder av barn. Hensikten antas å være propaganda for statsbyggingsprosjektet - IS ønsker som kjent ikke bare å utføre terror i den vestlige verden, men også å etablere en islamsk stat i Syria og Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer