LITEN TID IGJEN: Piloten Muath al-Kasaesbeh er tatt til fange av IS. Hans slektninger holder opp bilder av ham, og trygler Jordan om å samarbeide med terrorgruppa, slik at de kan få slektningen sin tilbake i live. Foto: REUTERS/Muhammad Hamed / NTB Scanpix
LITEN TID IGJEN: Piloten Muath al-Kasaesbeh er tatt til fange av IS. Hans slektninger holder opp bilder av ham, og trygler Jordan om å samarbeide med terrorgruppa, slik at de kan få slektningen sin tilbake i live. Foto: REUTERS/Muhammad Hamed / NTB ScanpixVis mer

IS truer med å drepe gissel ved soloppgang

Om ikke den dødsdømte fangen Sajida al-Rishawi blir løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsgruppen Den islamske staten (IS) truer med å drepe en jordansk flyger ved soloppgang torsdag, dersom ikke Jordan løslater en terrordømt kvinne.

Trusselen om å drepe Muath al-Kasaesbeh blir framsatt i et lydopptak fra det som antas å være den japanske journalisten Kenji Goto Jogo, som også holdes som gissel av IS.

Kravet som blir framsatt i opptaket er at Jordan må overlate terrordømte Sajida al-Rishawi ved grensa til Tyrkia ved solonedgang torsdag. Dersom så ikke skjer, truer IS med å drepe den jordanske flygeren.

- Jeg er Kenji Goto Jogo. Dette er et lydopptak jeg er bedt om å sende dere. Dersom ikke Sajida al-Rishawi blir utvekslet med meg ved den tyrkiske grensa ved solnedgang Mosul-tid torsdag 29. januar, vil den jordanske flygeren Muath al-Kasaesbeh bli drept øyeblikkelig, lyder budskapet i opptaket, som ble formidlet via Twitter.

En talsmann for regjeringen i Amman kunngjorde onsdag at Jordan er villige til å løslate Rishawi, men bare dersom IS beviser at Kasaesbeh fortsatt er i live og løslater ham.

Sajida al-Rishawi ble dømt til døden i Jordan i 2006, etter å ha blitt pågrepet med et bombebelte rundt kroppen.

FANGET: Piloten Muath al-Kasaesbeh. Foto: REUTERS/Muhammad Hamed / NTB Scanpix
FANGET: Piloten Muath al-Kasaesbeh. Foto: REUTERS/Muhammad Hamed / NTB Scanpix Vis mer

I går talte Junko Ishido (76), under en pressekonferanse i Tokyo onsdag. Hun er moren til mannen som i lydopptaket ba om fangeutvekslingen.

LES SAKEN: IS-gissels mor trygler om hjelp: - Vær så snill, redd Kenjis liv.

(NTB/Dagbladet)

FANGET: Kenji Goto Jogo, hvis bilde ruller på en TV-skjerm i Tokyo, der moren hans under en pressekonferanse i går tryglet for hans løslatelse. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix
FANGET: Kenji Goto Jogo, hvis bilde ruller på en TV-skjerm i Tokyo, der moren hans under en pressekonferanse i går tryglet for hans løslatelse. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix Vis mer