IS truer med katastrofemåned i ny video: - Vær forberedt

Oppfordrer til angrep på Vesten under Ramadan.

TRUSSEL: Det skal være denne mannen, IS-talspersonen Abu Muhammad al-Adnani, som høres i lydklippet. Foto: AFP / Youtube / NTB Scanpix.
TRUSSEL: Det skal være denne mannen, IS-talspersonen Abu Muhammad al-Adnani, som høres i lydklippet. Foto: AFP / Youtube / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): IS har rystet verden med terror og menneskerettighetsbrudd det siste året. I et lydklipp oppfordrer de til nye angrep på Vesten, skriver Reuters. 

Oppfordringen kommer i forbindelse med at islams niende måned, Ramadan, starter tidlig i juni.

- Ramadan er måneden for erobring og hellig krig. Gjør dere klare, vær forberedt (...) til å gjøre det en katastrofemåned overalt for ikke-troende(...) spesielt av dem som sloss for og støtter kalifatet i Europa og Amerika, sier det som skal være IS-talsperson Abu Muhammad al-Adnani til sine følgere i lydklippet, ifølge nyhetsbyrået.

Lydklippet rettes til terrororganisasjonens sympatisører andre steder i verden. I klippet sier Al-Adnani videre at:

- Hvis tyrannene har stengt portene til migrasjon foran dere, åpne  portene til jihad i ansiktet på dem og få dem til å angre sine handlinger (...) Vi skulle ønske vi var i deres sted så vi kunne straffe Korsfarerne dag og natt og bringe frykt til dem kontinuerlig fram til naboer blir vettskremte for hverandre. (Reuters' oversettelse)

Det er ikke mulig å verifisere om klippet er ekte, men ifølge Reuters er det spredt via twitterkontoer som til vanlig sprer propaganda for IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer