IS truer Russland: «Snart, veldig snart, vil blod renne som en elv»

- Publisert ny video.

TRUES: Vladimir Putins Russland trues i en ny IS-video, melder Reuters.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRUES: Vladimir Putins Russland trues i en ny IS-video, melder Reuters.Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trusselen framlegges i en ny video publisert på IS' propagandasider, melder Reuters torsdag ettermiddag.

«Snart, veldig snart, vil blod renne som en elv», truer de på russisk, ifølge nyhetsbyrået.

Det er gått seks uker siden Russland for første gang bombet mål i Syria, og siden begynnelsen oktober har Russland utført et tusentalls tokt i Syria.

Flystyrt Siden har det vært spekulert i om det var terrorgruppa som sto bak den russiske flystyrten der 224 personer mistet livet i begynnelsen av november. IS har påtatt seg ansvaret for styrten. Satellittbilder skal avvise at flyet styrtet på grunn av rakett.

Både Storbritannias statsminister David Cameron og USAs president Barack Obama har hevdet at terrorister kan stå bak.

IS har samtidig bedt om at det utføres angrep mot både Russland og USA, som hevn for deres bombing av IS' områder i Syria.


224 mennesker, de fleste av dem russiske turister, mistet livet da flyet fra selskapet Metrojet styrtet på Sinaihalvøya kort tid etter avgang fra Sharm el-Sheikh. Flyet skulle til St. Petersburg i Russland.

Den svenske terroreksperten Magnus Ranstorp tror angrepet vil kunne få Russland til å vise sin styrke og virkelig skade IS.

- Dette er en nasjonal traume for Russland, og noe man ikke kan la ligge ubesvart. Hvis IS har gjort dette, har de virkelig vekket den russiske bjørnen, sa han til Dagbladet tidligere denne uka.

Bekymret for sikkerheten Før helga besluttet president Vladimir Putin å stanse alle flyreiser mellom Egypt og Russland som følge av styrten. Russiske myndigheter meldte denne uka at forbudet mot flyginger til Egypt vil minst vare i flere måneder.

Forbudet skyldtes bekymring for sikkerheten i Egypt etter den russiske flystyrten på Sinaihalvøya. Russland mener Egypt må endre sikkerhetstiltakene på flere av landets flyplasser, og at det er umulig å gjøre dette på kort tid.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram