- IS vansiret 15 kvinner for ikke å ha gått med Niqab

15 kvinner i Mosul skal ha blitt vansiret med syre av den kvinnelige Al Khansa-brigaden.

STRENG KODEKS: Kvinnelige studenter ikledd Niqab i Raqqa 31. mars i fjor. IS har innført streng kleskodeks for kvinner områdene de kontrollerer. Sømmeligheten blir blant annet kontrollert av den patruljerende kvinnelige Al Khansa-brigaden. Foto: REUTERS/Stringer
STRENG KODEKS: Kvinnelige studenter ikledd Niqab i Raqqa 31. mars i fjor. IS har innført streng kleskodeks for kvinner områdene de kontrollerer. Sømmeligheten blir blant annet kontrollert av den patruljerende kvinnelige Al Khansa-brigaden. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De 15 kvinnene skal ha blitt påtruffet uten heldekkende ansiktsslør (niqab) i bydelen Salamiya i Mosul forrige helg, melder det muslimske nyhetsbyrået AhlulBayt.IS' kvinnelige politienhet, Al Khansa-brigaden, som patruljerer gatene i Mosul og Raqqa, skal ha fullbyrdet straffen - vansiring av ansiktet med syre.

- De har straffet dem på dette viset så andre kvinner i byen aldri vil vurdere å fjerne niqaben, sier den kurdiske politikeren Saed Mamuzini, som er kilde i saken.

Al Khansa-brigaden ble dannet som en del av IS for ett år siden, angivelig med det formål å avsløre menn som undrar seg ransaking ved IS-kontrollposter ved å ikle seg heldekkende kvinneklær. Det er forbudt for mennene i IS å ransake kvinner.

Ifølge Tracking Terrorism er det kun single kvinner mellom 18 og 25 år som får slutte seg til brigaden.

Brigaden fungerer nå i praksis som et moralpoliti, særlig overfor kvinner, i de største IS-kontrollerte byene.

I løpet av det siste året har det kommet en rekke meldinger om den kvinnelige brigadens straffemetoder fra det IS-kontrollerte området. I desember ble en kvinne strafet med å få en tagget skrustikke klemt rundt brystene etter at hun ble observert ammende på offentlig sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.