IS vil skape kaos og sende 500 000 innvandrere inn i Europa

«Psykologisk våpen» om de blir angrepet igjen.

MASSEDRAP:  Henrettelsen av 21 koptiske, kristne egyptere førte til en umiddelbar miilitær reaksjon fra Egypt. Foto: REUTERS
MASSEDRAP: Henrettelsen av 21 koptiske, kristne egyptere førte til en umiddelbar miilitær reaksjon fra Egypt. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorgruppa Den Islamske Staten i Irak og Levanten (IS) truer med å sende 500 000 innvandrere til Europa som et «psykologisk våpen» mot Vesten for å skape kaos om de blir angrepet, skriver italiensk presse i dag.

Italienske myndigheter skal ha plukket opp dette via transkripsjoner fra forskjellige telefoner.Spredningen av militante ble spådd av Libyas avdøde leder Muammar Kadhafi, som advarte mot at Middelhavet ville bli «et hav av kaos».

Italiensk hodepine Innenrikminister i Italia, Angelino Alfan, sa tidlgiere denne uka at situasjonen i Libya har høyeste prioritet og han insisterte på det internasjonale samfunnet «ikke har ett minutt å miste».

Mer enn 170 000 innvandrere ankom i Italia med båt i fjor.

Bare siden sist fredag har italienske myndigheter måtte redde 4000 flyktninger.

IS IS fortsetter med å skape frykt. Forrige gang var på søndag da IS slapp en video som viser halshoggingen av 21 egyptiske kristne koptere.

Videoen er profesjonelt produsert - som propagandamaterialet til terrorgruppa pleier å være - og viser grufulle bilder der de 21 henrettes og sjøen blir rød av blod etter henrettelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.