Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS vil skape kaos og sende 500 000 innvandrere inn i Europa

«Psykologisk våpen» om de blir angrepet igjen.

 MASSEDRAP:  Henrettelsen av 21 koptiske, kristne egyptere førte til en umiddelbar miilitær reaksjon fra Egypt. Foto: REUTERS
MASSEDRAP: Henrettelsen av 21 koptiske, kristne egyptere førte til en umiddelbar miilitær reaksjon fra Egypt. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terrorgruppa Den Islamske Staten i Irak og Levanten (IS) truer med å sende 500 000 innvandrere til Europa som et «psykologisk våpen» mot Vesten for å skape kaos om de blir angrepet, skriver italiensk presse i dag.

Italienske myndigheter skal ha plukket opp dette via transkripsjoner fra forskjellige telefoner.

Spredningen av militante ble spådd av Libyas avdøde leder Muammar Kadhafi, som advarte mot at Middelhavet ville bli «et hav av kaos».

Italiensk hodepine Innenrikminister i Italia, Angelino Alfan, sa tidlgiere denne uka at situasjonen i Libya har høyeste prioritet og han insisterte på det internasjonale samfunnet «ikke har ett minutt å miste».

Mer enn 170 000 innvandrere ankom i Italia med båt i fjor.

Bare siden sist fredag har italienske myndigheter måtte redde 4000 flyktninger.

IS IS fortsetter med å skape frykt. Forrige gang var på søndag da IS slapp en video som viser halshoggingen av 21 egyptiske kristne koptere.

Videoen er profesjonelt produsert - som propagandamaterialet til terrorgruppa pleier å være - og viser grufulle bilder der de 21 henrettes og sjøen blir rød av blod etter henrettelsene.

Videoen viser at egypterne, som var kledd i oransje fangedrakter, blir halshugget etter at de først blir tvunget ned på bakken på en strand.

- Hevn Fiskerne, som var egyptiske koptisk kristne, ble kidnappet i begynnelsen av 2015 i den libyske byen Sirte. Det skal ha vært en IS-tilknyttet gruppe som har holdt fiskerne fange.

IS-gruppa hevder at kidnappingen av kopterne ble gjennomført for å hevne muslimske kvinner som har «blitt torturert og drept av den koptiske kirke i Egypt», skriver AlAhram.

Det er ikke første gang at egyptere er henrettet i Libya. I februar i fjor ble sju kristne egyptere funnet henrettet på en av strendene øst i Libya.

Tusenvis av egyptere er gjestearbeidere i Libya. Egypts regjering har gjentatte ganger advart sine borgere om å reise til Libya, som nå opplever en svært brutal borgerkrig.

 IS-LEDER:  Abu Bakr al-Baghdadi, lederen av terrorgruppa Den Islamske Staten i Irak og Levanten (IS) og en av verdens mest ettersøkte. Nå ønsker IS, ifølge italiensk etteretning, å sende 500 000 innvandrer inn i Europa om de blir angrepet. Foto: AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA.
IS-LEDER: Abu Bakr al-Baghdadi, lederen av terrorgruppa Den Islamske Staten i Irak og Levanten (IS) og en av verdens mest ettersøkte. Nå ønsker IS, ifølge italiensk etteretning, å sende 500 000 innvandrer inn i Europa om de blir angrepet. Foto: AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media