ALT RAKNET: Isa (51) forteller at sønnene hans - som er pågrepet av PST - må ha blitt hjernevasket. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
ALT RAKNET: Isa (51) forteller at sønnene hans - som er pågrepet av PST - må ha blitt hjernevasket. Foto: Christian Roth Christensen/DagbladetVis mer

Isa (51) kom til Norge for å skape en framtid for sine barn. Nå er sønnene terrortatt

- Jeg var nødt til å stoppe dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BÆRUM (Dagbladet): 16. august 1992 kom Isa til Norge som ung mann. Han kom med en drøm om å skape en framtid for sine barn. Nå har alt raknet.

I morges gikk Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til aksjon mot tre menn for å være med i - eller støtte en - terrororganisasjon. To av dem, et brødrepar på 24 og 27, er Isas sønner.

- Jeg har gjort alt i mitt liv for å bygge en framtid for mine barn i Norge, sier 51-åringen til Dagbladet.

- Var nødt til å stoppe dem Isa forteller at det er helt uforståelig for han at sønnene ble ekstremister og at ingenting tydet på dette i oppveksten eller i barndommen.

- Dette er en sykdom som har spredt seg blant unge mennesker.

51-åringen har fra før mistet en sønn (29) til den blodige borgerkrigen i Syria. Isa forteller at han fremdeles ikke har kommet over sorgen - og at han ikke var klar for å gravlegge to til.

- Dette er den største sorgen en far kan oppleve i sitt liv. Jeg var nødt til å stoppe dem, sier han til Dagbladet.

- De er sikkert sinte nå for at jeg stoppet dem.

Kjempet for fryktet terrorgruppe 51-åringen har tidligere opplyst til Dagbladet at han selv kontaktet politiet fordi han var bekymret for sønnene, som han mener er hjernevasket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flere uker siden han sist var i kontakt med dem.

- Jeg er glad for at politiet har tatt affære i dag, sa han.

Etter det Dagbladet erfarer, mener PST at brødrene har tilknytning til terrororganisasjonen ISIL. PST mener en av dem, sammen med den medsiktede norsk-somalieren, har vært i Syria og og har deltatt i kamphandliger. Brødreparet har venner og slekt fra Norge som har kjempet og mistet livet i Syria.

Alle tre har også tilknytning til det ekstreme islamistiske miljøet i Norge og den miljøet rundt den radikale islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Den tredje siktede, en 29 år gammel norsk statsborger født i Somalia, skal ifølge PST ha vært sammen med den ene broren i Syria og deltatt i kamphandlinger. etter det Dagbladet erfarer også være siktet for å ha sendt klær til terrororganisasjonen ISIL.