ALT RAKNET: Isa (51) forteller at sønnene hans - som er pågrepet av PST - må ha blitt hjernevasket. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
ALT RAKNET: Isa (51) forteller at sønnene hans - som er pågrepet av PST - må ha blitt hjernevasket. Foto: Christian Roth Christensen/DagbladetVis mer

Isa (51) kom til Norge for å skape en framtid for sine barn. Nå er sønnene terrortatt

- Jeg var nødt til å stoppe dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BÆRUM (Dagbladet): 16. august 1992 kom Isa til Norge som ung mann. Han kom med en drøm om å skape en framtid for sine barn. Nå har alt raknet.

I morges gikk Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til aksjon mot tre menn for å være med i - eller støtte en - terrororganisasjon. To av dem, et brødrepar på 24 og 27, er Isas sønner.

- Jeg har gjort alt i mitt liv for å bygge en framtid for mine barn i Norge, sier 51-åringen til Dagbladet.

- Var nødt til å stoppe dem Isa forteller at det er helt uforståelig for han at sønnene ble ekstremister og at ingenting tydet på dette i oppveksten eller i barndommen.

- Dette er en sykdom som har spredt seg blant unge mennesker.

51-åringen har fra før mistet en sønn (29) til den blodige borgerkrigen i Syria. Isa forteller at han fremdeles ikke har kommet over sorgen - og at han ikke var klar for å gravlegge to til.

- Dette er den største sorgen en far kan oppleve i sitt liv. Jeg var nødt til å stoppe dem, sier han til Dagbladet.

- De er sikkert sinte nå for at jeg stoppet dem.

Kjempet for fryktet terrorgruppe 51-åringen har tidligere opplyst til Dagbladet at han selv kontaktet politiet fordi han var bekymret for sønnene, som han mener er hjernevasket.

Det er flere uker siden han sist var i kontakt med dem.

- Jeg er glad for at politiet har tatt affære i dag, sa han.

Etter det Dagbladet erfarer, mener PST at brødrene har tilknytning til terrororganisasjonen ISIL. PST mener en av dem, sammen med den medsiktede norsk-somalieren, har vært i Syria og og har deltatt i kamphandliger. Brødreparet har venner og slekt fra Norge som har kjempet og mistet livet i Syria.

Alle tre har også tilknytning til det ekstreme islamistiske miljøet i Norge og den miljøet rundt den radikale islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Den tredje siktede, en 29 år gammel norsk statsborger født i Somalia, skal ifølge PST ha vært sammen med den ene broren i Syria og deltatt i kamphandlinger. etter det Dagbladet erfarer også være siktet for å ha sendt klær til terrororganisasjonen ISIL.