Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Isaac nærmer seg - Obama erklærer unntakstilstand i Louisiana

Isaac vil ramme kysten som en kategori 2-orkan.

UNNTAKSTILSTAND: President Obama informerte mandag guvernør i Louisiana Bobby Jindal om at han stiller føderal hjelp til rådighet for delstaten.  Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
UNNTAKSTILSTAND: President Obama informerte mandag guvernør i Louisiana Bobby Jindal om at han stiller føderal hjelp til rådighet for delstaten. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama informerte mandag guvernør i Louisiana Bobby Jindal om at han stiller føderal hjelp til rådighet for delstaten.

Louisiana forbereder seg nå på at uværet Isaac treffer kysten, trolig i løpet av tirsdag eller tidlig onsdag.

Ifølge det nasjonale orkanvarslingssenteret vil Isaac bære med seg vind med hastigheter på opptil 160 kilometer i timen.

Oljeanlegg stengt Olje- og gassprodusentene i Mexicogolfen forbereder seg også på uværet og har stengt ned store deler av produksjonsanleggene.

Rundt 78 prosent av oljeproduksjonen og 48 prosent av gassproduksjonen i regionen var mandag kveld stanset, ifølge det amerikanske energidepartementet.

HUMOR: Enkelte velger å fleipe tross at Isaac er rett rundt hjørnet. Her fra en restaurant i New Orleans. Foto: Chris Graythen / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
HUMOR: Enkelte velger å fleipe tross at Isaac er rett rundt hjørnet. Her fra en restaurant i New Orleans. Foto: Chris Graythen / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Seks av tolv raffinerier i området Isaac skal ramme, er stengt. Det tilsvarer rundt 17 prosent av produksjonen i hele Mexicogolfen.

Uværet var mandag kveld om lag 480 kilometer unna munningen av elva Mississippi.

- Ikke alvorlig skade BP har stengt alle sine produksjonsanlegg, inkludert plattformen Thunder Horse, som er verdens største off shore-anlegg. De ansatte er evakuert.

Også amerikanske Chevron, den nest største oljeprodusenten i golfen etter BP, har evakuert de ansatte i området Isaac er ventet å passere gjennom.

Men bekymringen om at Isaac vil forårsake store skader på anleggene er blitt mindre, ifølge analytiker ved Again Capital, John Kilduff.

KOM IGJEN'A: Noen taggere valgte å utfordre Isaac. Foto: Chris Graythen / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
KOM IGJEN'A: Noen taggere valgte å utfordre Isaac. Foto: Chris Graythen / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Den er ikke stor nok til gjøre alvorlig skade på energiinfrastrukturen, sier Kilduff til AFP.

(NTB)

RØMMER: Det var jevn trafikk ut av New Orleans-området i går. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix
RØMMER: Det var jevn trafikk ut av New Orleans-området i går. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media