Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Isaac truer Haiti med ny naturkatastrofe

Stormen skyller inn i 110 kilometers fart. Florida neste.

 TREFFER HAITI NÅ:  Før det ble morgen på Haiti i dag, har den tropiske stormen Isaac skyllet over landet i 11 kilometers fart. Her treffer Isaac byen Enriquillo i nabolandet Den dominikanske republikk fredag kveld. FOTO: ORLANDO BARRIA, EPA/ NTB SCANPIX
TREFFER HAITI NÅ: Før det ble morgen på Haiti i dag, har den tropiske stormen Isaac skyllet over landet i 11 kilometers fart. Her treffer Isaac byen Enriquillo i nabolandet Den dominikanske republikk fredag kveld. FOTO: ORLANDO BARRIA, EPA/ NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye, store naturødeleggelser truer tett befolkede områder i Haiti etter at den tropiske stormen Isaac skyllet inn over landet med fullstyrke lørdag formiddag norsk tid mens det fortsatt var natt i den hardt prøvede nasjonen.

De som kan bli hardest rammet, er de over 300 000 innbyggerne som fortsatt bor i midlertidige teltleire i hovedstaden Port-au-Prince etter jordskjelvet 12. januar 2010, melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

Det var en av de største naturkatastrofene i historien med minst 316 000 dødsofre. 

Frykter kolera Hundretusener av innbyggerne rundt hovedstaden i Haiti mistet hjemme sine på grunn av jordskred etter skjelvet.

Nå frykter myndighetene nye utbrudd av kolera, som har krevd over 7 000 menneskeliv i midlertidige leire med dårlige sanitære forhold.

Allerede i mai varslet Leger uten grenser for nye kolera-utbrudd på Haiti.

Det er stor skredfare mange steder på Haiti fordi landet er kraftig avskoget. Nå er teltleire truet i tillegg til bratte boligområder som slapp unna i 2010.

510 millimeter regn Myndighetene frykter også store oversvømmelser i byen Les Cayes, som har 45 000 innbyggere.

Isaac herjet i går kveld i Haitis naboland Den dominikanske republikk med en vindstyrke på opptil 110 kilometer i timen.

 RAMMES IGJEN:  De midlertidige teltleirene etter jordskjelvkatastrofen i 2010 er truet av jordras nå som den tropiske stormen Isaac slår til med full tyngde rundt Haitis hovedstad Port-au-Prince. Myndighetene frykter nye utbrudd av kolera. FOTO: Logan Abassi/REUTERS/NTB SCANPIX
RAMMES IGJEN: De midlertidige teltleirene etter jordskjelvkatastrofen i 2010 er truet av jordras nå som den tropiske stormen Isaac slår til med full tyngde rundt Haitis hovedstad Port-au-Prince. Myndighetene frykter nye utbrudd av kolera. FOTO: Logan Abassi/REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer

Store områder av øya Hispanola, som deles mellom Haiti og Den dominikanske republikk vil få mellom 300 og 510 millimeter regn i løpet av et døgn.

Lange køer dannet seg utenfor supermarkeder fredag da folk hamstret vann og matvarer i påvente av stormen. Det ventes at teltleirene kan oversvømmes, og at fattige slumområder kan feies bort av jordskred når stormen treffer for fullt med nedbør og sterk vind.

Treffer republikanernes landsmøte Både Cuba og det sørlige Florida, særlig øyrekka The Keys, er forberedt på stormen etter at den har passert Haiti lørdag, skriver NTB.

På Cuba har myndighetene allerede innført unntakstilstand i seks provinser på østkysten. I Mexicogolfen er flere oljerigger evakuert, og Republikanerne har kjøpt inn tusener av paraplyer i tilfelle stormen treffer Tampa mens de har landsmøte.

 TRUET AV JORDSKRED:  Bebyggelsen i de bratte åssidene i Port-au-Prince er truet av jordskred. FOTO:Swoan Parker, REUTERS/NTB SCANPIX.
TRUET AV JORDSKRED: Bebyggelsen i de bratte åssidene i Port-au-Prince er truet av jordskred. FOTO:Swoan Parker, REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media