Isabella (41) forsvant på bryllupsreise. Nå er ektemannen drapsdømt

Ingen har noen gang funnet henne. Tidligere denne måneden ble hun erklært død.

LETEAKSJON: Leteaksjonen etter Isabella Hellmann (41) pågikk i ukesvis. Nå er mannen hennes, Lewis Bennett, siktet for drapet. Foto: Kystvakta i Cuba
LETEAKSJON: Leteaksjonen etter Isabella Hellmann (41) pågikk i ukesvis. Nå er mannen hennes, Lewis Bennett, siktet for drapet. Foto: Kystvakta i CubaVis mer

Nygifte Isabella Hellmann (41) og Lewis Bennett (40) var på en forsinket bryllupsreise langs Cuba-kysten våren 2017, da katamaranen deres sank, bare noen måneder etter at dere første datter kom til verden.

Bennett ble hentet opp fra en livbåt, men til tross for omfattende leteaksjoner, har ingen funnet spor av Hellmann.

Den mystiske forsvinningen utviklet seg til et usannsynlig drama om smugling av gull- og sølvmynter verdt hundretusener. Nå er Bennett dømt til åtte års fengsel for drapet på kona, melder BBC.

«Uvanlig tung» ryggsekk

Ifølge ektemannens opprinnelige forklaring sto Hellmann ved roret mens de passerte Bahamas siste gang han så henne. Han gikk ned i båten for å sove, før han våknet av et brak noen timer seinere.

Han antok at katamaranen de befant seg på måtte ha truffet noe i vannet, og at kona hadde falt over bord. Etter å ha speidet etter henne en stund, hoppet han ut i en livbåt og sendte ut nødsignal. To timer seinere ble han reddet av et helikopter.

I nesten et år trodde etterforskerne på Bennetts forklaring om at katamaranen hadde truffet et uidentifiserbart objekt, men i februar i fjor ble han pågrepet og siktet for drapet på kona.

Kystvakta som reddet han fortalte FBI at ryggsekken han hadde med seg i livbåten var «usedvanlig tung». Den inneholdt et stort antall gull- og sølvmynter, som Bennett hadde meldt stjålet fra sin arbeidsgiver året før.

TOK INN VANN: Isabellas ektemann, Lewis Bennett (41) forlot den kantrede katamaranen i en livbåt da han innså at den tok inn vann. Foto: Kystvakta på Cuba
TOK INN VANN: Isabellas ektemann, Lewis Bennett (41) forlot den kantrede katamaranen i en livbåt da han innså at den tok inn vann. Foto: Kystvakta på Cuba Vis mer

Etter ransaking av hans bolig fant FBI ytterligere 162 gullmynter gjemt i et par seilersko. Til sammen hadde myntene anslagsvis en verdi på 30 300 pund, eller om lag 336 000 kroner, skriver The Guardian.

Aktoratet har hevdet at han drepte kona og sank katamaranen for å arve huset og formuen hennes. Siktelsen ble imidlertid endret til uaktsomt drap, og Bennett erkjente seg skyldig i november i fjor.

Beklaget

Bennett har allerede sonet en dom på sju måneder, etter å ha innrømmet å ha stjålet myntene.

I november, 18 måneder etter forliset, innrømmet han at han verken hadde bedt kona, som var en dårlig svømmer og uerfaren seiler, å ha på seg redningsvest eller annen redningsutstyr de hadde om bord. Han hadde heller ikke snudd katamaranen for å lete etter henne.

I stedet brukte han rundt 45 minutter på å laste livbåten med mat, vann, sikkerhetsutstyr og de stjålne myntene, ifølge Miami Herald.

Under fengslingshøringen, som ble avholdt i Miami, beklaget han overfor svigerfamilien og sa at han var lei seg for smerten han har påført dem. Han ba imidlertid om en redusert dom på sju år, for å kunne bli gjenforent tidligere med parets nå to år gamle datter Emelia.

Det var ikke dommerne enige i. De mente straffen måtte være på åtte år, som er maksimumsstraff i dette tilfellet, ettersom det ikke finnes nok bevis mot ham.

I tillegg til åtte års fengsel, må han betale om lag 23 000 dollar, eller i overkant av 200 000 kroner, i erstatning til dattera, som nå bor med hans foreldre i Skottland.