STORE SKADER: Flere bygninger har kollapset etter jordskjelvet i Italia. Dette bildet er fra byen Amatrice. FOTO: AFP  / FILIPPO MONTEFORTE / NTB Scanpix. 
STORE SKADER: Flere bygninger har kollapset etter jordskjelvet i Italia. Dette bildet er fra byen Amatrice. FOTO: AFP  / FILIPPO MONTEFORTE / NTB Scanpix. Vis mer

Isabella merket skjelvet godt: - Det kjentes som om huset flyttet seg fram og tilbake

Norsk UD tror ikke nordmenn er rammet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et jordskjelv som ble mål til 6,2 i styrke rammet sentrale Italia 3.36 i natt, etterfulgt av flere etterskjelv. Ifølge CNN er 14 personer nå bekreftet omkommet.

RAST: Byen har fått store skader. 
RAST: Byen har fått store skader.  Vis mer

TV-kanalen RAI melder dessuten at flere personer er fanget i ruinene.

- Det foregår en tragedie her, sier ordføreren Stefano Petrucci.

Ordføreren i Amtrice, Sergio Pirozzi, sier at byen ikke finnes lenger. Helikopterbilder tatt fra området viser store ødeleggelser.

UD sier til NTB at de ikke har indikasjoner på at nordmenn er rammet i skjelvet.

Våknet av at huset ristet

Svenske Isabella Torregiani, som i fjor flyttet fra Stockholm til byen Ripe San Ginesio, merket skjelvet godt.

– Vi lå og sov, og litt etter klokka tre våknet vi til lyden av en kraftig stormvind som for gjennom rommet. Etterpå begynte det å riste skikkelig. Det kjentes som om hele huset flyttet seg fram og tilbake, og hadde man stått opprist hadde man nok ramlet overende, forteller hun til den svenske avisa Expressen.

MERKET DET GODT: Isabella Torregiani, som flyttet til Italia fra Stockholm i fjor, merket skjelvet godt. Foto: Privat. 
MERKET DET GODT: Isabella Torregiani, som flyttet til Italia fra Stockholm i fjor, merket skjelvet godt. Foto: Privat.  Vis mer

Nordmenn i området skal også ha merket skjelvet.

- Våknet i natt ca kl 03.30 i Roma av at bygningen jeg bor i ristet. Jordskjelv med styrke 6,2 sentralt i Italia. Ubehagelig opplevelse for meg. Tragisk for de som er hardt rammet, skriver Jannick Haug fra Kristiansand på Facebook.

Sov seg gjennom det

Linn Hege Løvold fra Overhalla i Nord-Trøndelag er også i Roma, på bryllupsreise. Hun merket ikke skjelvet i det hele tatt.

- Vi har sett at flere merket det i Roma, men vi sov oss gjennom det. Jeg våknet av at det tikket inn meldinger på mobilen fra folk som er bekymret for om det gikk bra med oss. På hotellet nå merker vi at folk er preget av det, og det vil vi sikkert merke i dagene framover også, men vi håper å få til å ha det trivelig likevel, sier hun til Dagbladet.

Nesten alle bygninger rast

Nesten alle bygningene i landsbyen Pescara del Tronto har rast sammen i jordskjelvet i Italia, ifølge ordfører Aleandro Petrucci i kommunen Arquata del Tronto.

Det melder den italienske TV-kanalen RAI og den britiske avisa The Telegraph, skriver NTB.