ANERKJENNELSE:Utenriksministeren Jonas Gahr Støre har hatt møte med general David Petraeus, øverstkommanderende for de utenlandske soldatene i Afghanistan.
Foto: Bjørn Jahnsen / Utenriksdepartementet/ POOL / SCANPIX
ANERKJENNELSE:Utenriksministeren Jonas Gahr Støre har hatt møte med general David Petraeus, øverstkommanderende for de utenlandske soldatene i Afghanistan. Foto: Bjørn Jahnsen / Utenriksdepartementet/ POOL / SCANPIXVis mer

ISAF-sjefen skryter av de norske soldatene

De norske soldatene gjør en imponerende innsats i Afghanistan, sier den amerikanske generalen David Petraeus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde et langt møte med den nybakte ISAF-sjefen i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag ettermiddag. Den norske styrkens engasjement i den nordlige Faryab-provinsen, hvor den viktigste oppgaven er å trene opp afghanske sikkerhetsstyrker, blir lagt merke til av David Petraeus.

- Han ga stående honnør til de norske soldatene. Han har jobbet med norske styrker siden Balkan og fram til i dag, sier Støre til NTB etter møtet med Petraeus.

- Anerkjennelse Ifølge Støre har Norge høstet stor anerkjennelse fra de andre partnerlandene som er til stede i Afghanistan i forbindelse med den store Kabul-konferansen.

- Fra alle jeg har møtt her får jeg en sterk anerkjennelse for måten de norske styrkene løser oppgavene sine på, noe jeg tror de ikke sier bare av høflighet. Soldatene gjør jobben på en måte som vekker interesse i andre land, sier han. (NTB)


FÅR SKRYT:
Norske ISAF soldater i militærleiren til norske gjenoppbyggingsstyrken (PRT) i Meymaneh.
Foto: Heiko Junge / Scanpix .
FÅR SKRYT: Norske ISAF soldater i militærleiren til norske gjenoppbyggingsstyrken (PRT) i Meymaneh. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer