Isaksen mener Ap er avkledd i kunnskapspolitikken

- Avslørende, sier han.

REFSER AP: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
REFSER AP: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener det er avslørende for Arbeiderpartiet (Ap) at deres pott til forskning og høyere utdanning er lavere enn det som ble resultatet av regjeringens budsjettforlik.

I sitt alternative budsjett, som ble lagt fram forrige uke, hadde Ap med god margin overbudt regjeringens opprinnelig budsjettforslag for forskning og høyere utdanning. Men etter at regjeringen inngikk et budsjettforlik med Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) natt til fredag, er det nå Ap som har minst å tilby til forskning og høyere utdanning, viser beregninger fra Kunnskapsdepartementet.

- Ap har hatt 10 milliarder kroner mer å bruke fordi de droppet våre skattelettelser. At de likevel ikke prioriterer kunnskapspolitikken høyere, synes jeg er avslørende. Det bekrefter at dette ikke er et satsingsområde for Ap, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

- Et desperat utspill som ikke kler en statsråd, repliserer Marianne Aasen, utdanningspolitisk talskvinne for Ap på Stortinget.

- Betyr kutt Regjeringen foreslo opprinnelig å øke bevilgningene til universitets- og høyskolesektoren med 632 millioner kroner. Etter forliket ble det beløpet økt til 776 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer