Isbacs (3) tvillingbror lever i magen hans

Har diagnosen parasittisk tvilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Tre år gamle Isbac fra Peru ser tilsynelatende ut som en vanlig smårolling. Men i magen skjuler det seg en svært sjelden tilstand, det legene kaller en parasittisk tvilling.

Leger i Peru fant et 25 cm stort foster i Isbacs mage etter at han klaget over smerter. Fosteret veier omlag 700 gram.

Legene forklarer at tvillingen ikke har utviklet verken hjerne, hjerte eller lunger, men lever via blodtilstrømning fra broren.

Tilstanden oppstår i rundt én av en halv million fødsler. Å fjerne tvillingen er en komplisert prosess. Men Isbac vil trolig føle seg bedre etter at tvillingen han aldri visste eksisterte, er borte.

Isbacs tilstand viser hvor mye som skal klaffe for at tvillinger skal utvikle seg i mors liv. Identiske tvillinger skapes når et egg deler seg rett etter befruktning. Hvis de to delene ikke separeres fullt ut, vil de vokse inn i hverandre og dele enkelte lemmer.

- Noen siamesiske tvillinger kan leve som «parasitter» der de er avhengig av blod eller organer hos den andre. Men for parasittiske tvillinger som lever i den andres kropp, vil en av tvillingene omslutte den andre.

- Siden den lever inne i den andres kropp, vil den ikke kunne overleve, sier Jonathan Fanaroff, lege ved Rainbow Babies and Children´s Hospital i Cleveland, til ABC.