Isbjørn brøt seg inn på hotell på Svalbard

Rømte da politiet ankom stedet.

HOTELLBESØK: Isbjørnen tok seg inn på hotellet Radio Isfjord på Svalbard søndag morgen. Foto: Hilde Røsvik / Svalbardposten
HOTELLBESØK: Isbjørnen tok seg inn på hotellet Radio Isfjord på Svalbard søndag morgen. Foto: Hilde Røsvik / Svalbardposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi trua med politiet, og da rømte den.

Det sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen til Dagbladet. For tidlig søndag morgen oppdaget ansatte ved hotellet Radio Isfjord at en isbjørn hadde brutt seg inn på hotellet, skriver Svalbardposten.

- De lokaliserte den inne i et rom i hovedbygningen på Isfjord Radio. De fikk kontroll på gjestene og sine ansatte, og varslet oss klokka halv åtte, forteller Arnesen, til Dagbladet.

Det befant seg ni gjester og fem ansatte på stedet da isbjørnen brøt seg inn.

Port brutt opp

Politimannskap, ansatte ved miljøavdelingen hos sysselmannen og en ansatte ved Norsk polarinstitutt ble sendt til stedet.

- I det vi kommer fram så velger den å ta seg ut av hotellet. Helikopterstøyen er nok så skremmende at den tar seg ut, forteller Arnesen.

Det var stasjonssjef Malin Stark som oppdaget bjørnen. Til Svalbardposten forteller hun at det første hun oppdaget var en port som var brutt opp.

Så tok hun en kikk inn i lagerbygget, og forsto at det var ugler i mosen. Eller rettere sagt en isbjørn på matjakt.

- Vi hadde noen sekker med matavfall innenfor døra som jeg så var brutt opp. Så hørte jeg noen lyder der inne og skjønte at bjørnen fortsatt var der, sier Stark til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer