Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Isbjørn ødela skiløperes telt på Svalbard

De fem skiløperne som har ligget værfast på en isbre på Svalbard siden lørdag morgen, ble i dag formiddag reddet ut og fraktet til Longyearbyen med helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem, fire nordmenn og én svenske, har lette frostskader, men er ellers i god form. En isbjørn ødela det ene teltet deres natt til lørdag, og det har vært et forferdelig uvær i området, opplyser informasjonskonsulent Elisabeth Aarsæther hos Sysselmannen til NTB.

Helikopteret med de fem mennene i midten av 20-årene ankom Longyearbyen klokken 11.30 i dag. De ble tatt med til sysselmannkontoret, der de fikk legehjelp, varme klær og varm mat.

Skiløperne hadde to telt med seg på turen. Da en isbjørn ødela det ene teltet natt til lørdag, utløste de nødpeilesenderen. Snøscooterne deres var ute av drift.

Dårlig vær gjorde leting i Atomfjellene, der skiløperne satt fast, umulig i helgen, men redningsmannskap var i radiokontakt med de fjellvante mennene. Lørdag gjorde en snøscooterpatrulje seg klare til dra inn i området, men måtte oppgi planene på grunn av det dårlige været. Redningshelikopteret kom seg inn til isbreen ved ett-tiden natt til i går, men været var for dårlig til at det kunne lande.

Fire av skiløperne er fastboende på Svalbard.(NTB)