Isbjørn på tynn is

Jakter mat på mammas rygg. Isen smelter.

RIR PÅ RYGGEN: En isbjørnunge har klatret opp på ryggen til moren sin for å unngå det kalde vannet som venter på svømmeturen. Foto: Angela Plumb/PA/Scanpix.
RIR PÅ RYGGEN: En isbjørnunge har klatret opp på ryggen til moren sin for å unngå det kalde vannet som venter på svømmeturen. Foto: Angela Plumb/PA/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forskere har nå funnet ut at på grunn av issmelting i arktiske strøk om sommeren, blir nå isbjørnene tvunget til å svømme mye lengre distanser enn tidligere.

Nå har de tatt bilder av isbjørn som svømmer gjennom det iskalde arktiske vannet med ungene sine på ryggen, skriver den engelske avisen Telegraph.co.uk. 

Sitter på ryggen Forskerene som nå er samlet til miljøkonferanse i Cancun i Mexico hevder at det er livsnødvendig for isbjørnungene å sitte på ryggen til moren når de svømmer over lengre strekniger. Isbjørnungene har rett og slett et for tynt fettlag i kroppen til å overleve over lengre tid under de iskalde polare forholdene. På ryggen til moren, slipper de å bli gjennomvåte, og dermed forhindre de det livstruende varmetapet dette måtte medføre.

Isen smelter Isbjørnungene kan klare seg en god stund i vannet, men forskerene mener at bakgrunnen for fenomenet de nå opplever, er at isbjørnene jakter sel over et større område som følge av at isen smelter. Dette medfører lengre opphold i det kalde vannet, og før isbjørnungene har fått feitet seg opp på sel og fisk er de for magre til å beskytte seg mot kulden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer