Isbjørn pressa overkroppen inn hyttevindu

Ble skutt og drept av hyttebeboere på Svalbard i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 305 kilo tung isbjørn prøvde i dag å ta seg inn i en hytte på Svalbard. Inne i hytta befant det seg et lokalt par.

Hannbjørnen, som klarte å få halve kroppen inn gjennom hyttevinduet, ble skutt rundt 12.30.

- Isbjørnen forsøkte å komme seg inn hytta, og slo opp vinduet. Personene hadde forsøkt å skremme den med forskjellige skremselsmidler, men bjørnen ga seg ikke, og de ble nødt til å bruke skytevåpen, sier assisterende sysselmann på Svalbard, Lars Erik Alfheim til Dagbladet.

På Svalbard er det forbud mot å forlate en av de to bosetnigene uten våpenerfaring. Inne i hytta avfyrte en av de to gjestene først et varselskudd mot bjørnen med signalpistol.

- Det er brukt mange forskjellige skremmemidler, men det får vi komme tilbake til når vi får snakket med personene ordentlig, sier Alfheim.

- Aggressiv bjørn Bjørneangrepet skjedde i Hyttevika ved Hornsund, sør på øya Spitsbergen, som er den største øya i øygruppa Svalbard.

- Personene var på tur, det er ingen boliger i området. Det er noen hytter rundt om kring på Svalbard, og dette er en av de stedene, sier Alfheim, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer