Isbjørnen brøt seg inn i hytta

Da Stein P. Aasheim og familien kom tilbake til fangsthytta på Svalbard i går, lusket en isbjørn rundt veggene. Med familien inne i hytta, torde han ikke annet enn å skyte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): - Vi hadde vært ute alle sammen for å sjekke revefellene ei mil sør for hytta, og var borte rundt tre timer. Da vi kom tilbake, så vi ganske fort at det hadde vært bjørn foran hytta, den hadde revet i stykker noe mat og slått over ende et hundehus. Jeg gikk rundt hytta for å se på baksiden, og da jeg kom rundt og mot kortsiden, så jeg ryggen og halve kroppen til bjørnen, forteller Stein P. Aasheim på satellittelefon fra Austfjordneset.

Skutt på kloss hold

Bjørnen sto da ved vinduet fem-seks meter unna, men familien greide å komme seg inn i oppholdsrommet uten å bli oppdaget.

- Det hele var ganske hektisk. Da vi kom inn, hørte jeg bjørnen romstere rundt, men visste ikke hvor den var. Derfor gikk jeg inn mot vedboden med en signalpistol i den ene hånda og en kraftig revolver i den andre. Da jeg åpnet døra, hadde bjørnen hele hodet inn gjennom vinduet, og var bare halvannen til to meter unna meg. Den freste, løftet hodet og var tydelig aggressiv. Da skjedde ting ganske fort, og jeg skjøt, sier Aasheim.

- Jeg rakk så vidt å tenke om dette var riktig eller ikke, men bjørnen viste ingen tegn til å rygge tilbake. Det var en traumatisk opplevelse, og vi opplevde det hele som veldig dramatisk, sier Stein P. Aasheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer