Isbjørnene blir farligere

Isbjørnforsker Andrew Derocher ved Polarinstituttet i Tromsø tror folk på Svalbard vil se stadig mer til truende isbjørner i årene som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for Derochers spådom ligger i forskningsresultater som viser at sommerisen vil forsvinne fra nordområdene i løpet av årene som kommer på grunn av global oppvarming, skriver Nordlys.

Dette fører til at isbjørnene sommerstid vil ha store vansker med å skaffe seg vanlig mat som sel. Dermed blir bjørnene i sult tvunget til å finne nye jaktmarker. Derocher legger ikke skjul på at beboere, eksempelvis i Longyearbyen, vil støte på flere og flere isbjørner i årene som kommer.

- Dersom antakelsene om drastisk klimaendring i nordområdene slår til, tror jeg muligheten for at antallet sammenstøt mellom mennesker og isbjørn vil øke i årene om kommer. Også i Longyearbyen, sier Derocher til avisa.

(NTB)

HUSVARME: I framtida er det grunn til å tro at isbjørnene på Svalbard blir mer husvarme, som disse to som tok seg inn i ei hytte sist vinter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer