«Isbjørner» stormet olje-konferanse i Oslo

30 Greenpeace-aktivister avbrøt oljekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet måtte gripe inn da rundt 30 aktivister - mange av dem utkledd som isbjørner - avbrøt konferansen «Arctic Oil and Gas Conference» på Scandic Hotell på Solli plass i dag.

- Greenpeaceaktivister har gått inn og avbrutt en konferanse. Vi er på stede. Forsøker med dialog, skriver Oslo politidistrikt på twitter.

«Mens verdens myndigheter er samlet på klimatoppmøte i Warsawa for å forsøke å finne en løsning på klimaproblemet, møtes grådige oljeselskaper til den lukkede konferansen Arctic Oil and Gas Conference i Oslo for å finne ut hvordan de kan hente opp enda mer olje fra det isfylte Arktis», skriver aktivistene i en melding til media.

 - Vi avlyser denne konferansen for å gi klar beskjed til oljeindustrien om at grensa går før Arktis, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

TOK OVER:  Slik så det ut da isbjørnene fra Greenpeace tok over oljekonferansen på Scandic i Oslo. Nick Cobbing /Greenpeace.
TOK OVER: Slik så det ut da isbjørnene fra Greenpeace tok over oljekonferansen på Scandic i Oslo. Nick Cobbing /Greenpeace. Vis mer