Isbjørnfengselet fullt

Klimaendringene tvinger isbjørnen nærmere menneskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I den lille byen Churchill i Nord-Canada merker befolkningen konsekvensene av den globale oppvarmingen på kroppen, skriver N24. Isbjørnene i området trekker nemlig stadig nærmere byen, og det er sulten som driver dem.

I Churchill sover de voksne med gevær ved sengen, og barna blir fulgt av væpnede voksne til skolen. Til visse årstider får bygdas barn ikke lov til å leke ute, så stor er isbjørnplagen blitt.

Isen smelter

Isbjørn lever stort sett av sel, som de fanger når de dukker opp av hullene mellom isflakene for å trekke pusten. I åpent vann er selene nemlig altfor raske for bjørnen. Om vinteren fryser bukta til, og isbjørnen kan jakte. Problemet er at perioden når isen ligger, stadig blir kortere. Dette skyldes klimaendringer, som du kan lese mer om i Dagbladet.no.

Isbjørn-politi

Den kanadiske byen har sett seg nødt til å sette opp advarselsskilt mot isbjørnene, som blir mer og mer innpåslitne i sin jakt etter mat. Av og til bryter bjørnen seg inn i hus. Derfor finnes det et eget isbjørn-nødnummer, som er betjent 24 timer i døgnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer