REIST HJEM: Alle i det britiske følget som ble angrepet av en isbjørn på Svalbard har nå reist hjem til Storbritannia. Foto: Sysselmannen
REIST HJEM: Alle i det britiske følget som ble angrepet av en isbjørn på Svalbard har nå reist hjem til Storbritannia. Foto: SysselmannenVis mer

Isbjørnskadde hjem mandag

De to turlederne som ble skadd i fredagens isbjørnangrep på Svalbard, har returnert til Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har alle de fire som overlevde angrepet av den 250 kilo tunge isbjørnen i teltleiren ved Von Post breen reist hjem. De fire var med i en gruppe på 13 ungdommer fra British Schools of Exploring Society (BSES).

Snublebluss virket ikke
17 år gamle Horatio Chapple omkom av skadene han ble påført under isbjørnangrepet. Gruppen hadde satt opp snublebluss rundt leiren, men de virket ikke da isbjørnen kom. I tillegg sviktet mauserrifla da en av lederne skulle skyte isbjørnen. Fire rifleskudd fungerte ikke, og det var først ved det femte forsøket at bjørnen ble skutt og drept.

- Etterforskningen fortsetter. Vi sender rifla som ble benyttet, til tekniske undersøkelser hos Kripos, men regner med at det vil ta tid før vi får svar på disse undersøkelsene, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim til NTB.

Hadde ikke isbjørnvakt
Han bekrefter opplysningene om at deltakerne ikke hadde isbjørnvakt da leiren ble angrepet, men vil ikke gi noen vurdering om dette er et sikkerhetsbrudd.

- Det blir ett moment i den helhetlige vurderingen vi skal gjøre av sikkerhetstiltakene, sier Alfheim.

(NTB)