Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Isbjørntvillinger og flodhest født i Danmark

To isbjørner og en flodhest er født i Danmark de siste to dagene.

Illustrasjonsfoto av isbjørner i Alaska. Foto: Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto av isbjørner i Alaska. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flodhestungen ble født torsdag og beskrives som velskapt, med en vekt på cirka 45 kilo. I løpet av 10-14 dager kan publikum få lov til å se den, opplyser Zoologisk Have i København.

Flodhestfødselen kom overraskende på de ansatte. Dyrepasserne hadde først regnet med at det ville bli født en unge først neste år. Men dyrepasser Brian Stefanski fant fire, og ikke tre flodhester, da han torsdag morgen kom på jobb.

– Det var selvsagt en stor og fin overraskelse, sier Stefanski.

De to isbjørnungene ble født onsdag av Ilka i Skandinavisk Dyrepark på Djursland-halvøya på Jylland. De veier cirka 700 gram hver. Hvis de overlever de neste kritiske månedene, kan de spise seg opp til en vekt på mellom 3 og 4 kilo.

– Vi kan ennå ikke si noe om hvordan det vil gå, men vi håper at de klarer det. Det gikk bra forrige gang, og vi har tilrettelagt på samme måte denne gang, sier direktør Frank Vigh-Larsen til TV2 Østjylland.

Ilka fikk isbjørntvillinger også i november 2012, noe som endte bra.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!