Isbjørnunge skutt på Svalbard

Forskere hevder de skjøt i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En isbjørnunge ble fredag kveld skutt av russiske forskere på Svalbard. Forskerne hevder de handlet i nødverge, men Sysselmannen på Svalbard gransker nå hendelsen, skriver Svalbardposten.no.

De tre forskerne, som ligger i telt på Nordaustlandet, har forklart at de oppdaget den unge isbjørnen ca. 60 meter fra teltet, på vei rett mot dem, og at de avfyrte flere varselskudd og signalraketter for å skremme dyret, som ikke lot seg affisere, men tvert imot fortsatte ferden.

Forskerne har forklart at de så seg nødt til å skyte bjørnen da den bare var ti meter fra teltet, forteller sysselmannførstebetjent Roar Mordal Hilde til Nettavisen.

Førstebetjenten antar at isbjørnen er en hann på ca. to år.

Sysselmannen fikk først melding om episoden lørdag formiddag og fløy ut til åstedet for å gjøre undersøkelser og tok med seg isbjørnen tilbake til Longyearbyen, der den en stund ble liggende til allmenn beskuelse i Sysselmannens garasje.

SKUTT: Den døde isbjørnungen lå en stund til allmenn beskuelse i Sysselmannens garasje. MMS-foto: BENGT ARE PETTERSEN
SKUTT: Den døde isbjørnungen lå en stund til allmenn beskuelse i Sysselmannens garasje. MMS-foto: BENGT ARE PETTERSEN Vis mer