Isblokka traff Therese (9) midt i ansiktet

- Det var blod over alt, sier Therese, som måtte sy to sting.

FIKK RAS I HODET I et friminutt på skolen fikk Therese Jørgensen (9) fra Tvedestrand en stor isblokk i hodet. Foto: Privat
FIKK RAS I HODET I et friminutt på skolen fikk Therese Jørgensen (9) fra Tvedestrand en stor isblokk i hodet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hørte brakelyder, men klarte ikke å løpe unna. Raset kom så fort, sier Therese Jørgensen (9) til Tvedestrandposten, som først omtalte saken.

Det var i et friminutt forrige torsdag at Therese fikk den store isblokka i hodet.

- Skikkelig vondt Da ulykken skjedde, var jenta på vei for å hente hjelp av en lærer fordi ei skolevenninne hadde ramlet og slått seg i skolegården.

Men hun ble stoppet av isblokka som traff henne midt i ansiktet. 

- Det var skikkelig vondt. Det var blod over hele meg og på bakken, sier Therese til Tvedestrandposten.

Ble redd Thereses mamma, Elene Jørgensen, forteller til Dagbladet at foreldrene ved skolen lenge har vært bekymret for takras.

- Skolen burde fjernet isen på taket for lenge siden, sier hun.

Da Elene ankom legevakta forrige torsdag møtte hun ei datter som både var redd og lei seg.

- Jeg ble også veldig redd. Så ble jeg sint, og så ble jeg redd igjen.

- Det var virkelig flaks at isen ikke traff henne i øyet. Det kunne fort gått mye, mye verre, sier mora.

Vil ikke ut Både mor og datter er bekymret for at noe lignende skal skje igjen.

- Hun spurte meg i dag tidlig om jeg kunne skrive i meldingsboka hennes at hun burde få være inne i friminuttene.

- Skolen har satt opp sperrebånd som viser hvor elevene ikke får oppholde seg, men det er ikke godt nok, sier Elene.

Therese mener selv det var flaks at ikke flere elever ble truffet av raset. Hun forteller til Tvedestrandposten at det gikk flere ras, og at isklumper spratt rundt i skolegården.

- Meldt ifra før Leder av FAU ved Tvedestrand skole, Bente Nævestad, sier til Tvedestrandposten at hun flere ganger har tatt opp problemet med snø og is på skoletakene med rektor.

- I fjor vinter tok jeg dette opp første gang. Noen istapper ble da slått ned, men is og snø ble liggende på taket. Senere på vinteren henvendte jeg meg på nytt, fordi snøfangeren på gymsalbygget hadde blitt presset ned av is og snø. Heldigvis var det ingen under raset den gangen, da snøfangeren løsnet på kvelden, sier Nævestad.

- Vil fjerne isen Rektor ved Tvedestrand skole John Johansen sier til Tvedestrandposten at ulykken viser at elevene ikke er godt nok sikret mot takras.

Han forteller at skolen har utvidet et avsperret område i skolegården etter at ulykken intraff.

Rektoren har også kontaktet de i kommunen som er ansvarlige for sikringen av kommunale bygg, og sier at han har bedt om at isen på skoletaket blir fjernet.

MÅTTE SY: Therese måtte sy to sting etter at hun fikk takraset i hodet. Mora hennes, Elene, sier til Dagbladet at dattera var heldig som ikke fikk isen i øyet. Foto: Privat
MÅTTE SY: Therese måtte sy to sting etter at hun fikk takraset i hodet. Mora hennes, Elene, sier til Dagbladet at dattera var heldig som ikke fikk isen i øyet. Foto: Privat Vis mer