Isblokker fra klar himmel traff svensk lekeplass

Isklumper på størrelse med en knyttneve regnet denne uken ned fra klar himmel over en lekeplass i forstaden Upplands-Väsby rett nord for Stockholm. Ingen kan forklare hvor kladdene kom fra, skriver Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isregnet inntraff mellom klokken 05.40 og 07.00 natt til tirsdag, skrev Stockholm-tabloiden onsdag. De nevestore klumpene traff bakken på en lekeplass ved Hammarbyvägen i Upplands-Väsby, der det på den tiden var helt skyfritt.

- Jeg var en tur bortom lekeplassen ved femtiden om morgenen. Da jeg kom tilbake klokken sju, var taket på lysthuset ødelagt, og det lå store isklumper på bakken, forteller 70 år gamle Bengt Eurs til Aftonbladet.

- Jeg har vanskelig for å se noen åpenbar forklaring på fenomenet, sier den svenske statsmeteorologen Isagel Cederfamn. Aftonbladet påpeker på sin side at lekeplassen ligger i innflygingsruten til Stockholms hovedflyplass Arlanda.

Mellom klokken 06.35 og 07.00 tirsdag morgen passerte elleve fly over området. Men både SAS og flyplassledelsen på Arlanda mener det er helt usannsynlig at isblokkene kan stamme fra noen av disse flyene.

(NTB)