Isbrodder fjernet – to skled i døden

Asfalten på veiene skulle skånes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Isbroddene på stridsvogna som skled uti vannet og gikk til bunns med to soldater om bord i forrige uke, var fjernet av hensyn til de sivile veiene under øvelsen «Cold Response», melder Aftenposten.

Alle de 13 Leopard 2-stridsvognene fikk fjernet broddene – kalt «snøsko» – samme dag som «Cold Response» startet. Årsaken er at vognene, som veier 55 tonn, ellers ville ødelagt veiene, og fjerningen er en betingelse Vegvesenet stiller for at de i det hele tatt skal få lov til å kjøre på det sivile veinettet.

– Våre undersøkelser viser at stridsvogna har sklidd sidelengs ned i det islagte tjernet og sunket, sier stasjonssjef Kjell Rambøl i Narvik-politiet til Aftenposten. Politiet undersøker nå om fjerningen av snøskoene var årsaken til ulykken, der to soldater døde.

Obduksjonen viser at de to soldatene døde av drukning.Den ene soldaten ble hentet opp av vannet etter 45 minutter og var da fortsatt i live, men døde seinere på sykehuset. Den andre ble hentet opp etter 80 minutter og var da allerede død.

De to har ikke klart å få opp nødluka. Hvorfor ikke er nå gjenstand for granskning. To andre soldater i vogna som overlevde, satt i tårnet og kom seg ut ved egen hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer