Isdronning i ryddehumør

Navn: Ellen Chr. Christiansen Alder: 35 Yrke: Helsebyråd i Oslo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er blond, grønnøyd og kler seg i en tidløs, klassisk stil som sies å passe like bra for tjueåringer som femtiåringer, men kanskje aller best for femtiåringer. Hun er som tatt ut av en av Axel Jensens Oslo-romaner fra femtitallet, og er da også vokst opp i et småborgerlig miljø på Oslos nest beste vestkant - i nærheten av det store hvite huset på Marienlyst. Datteren (4) heter Alexandra Desirée.

Som trettenåring var hun vitne til at Carl I. Hagen ble ubarmhjertig grillet i et TV-program, og syntes synd på den stakkars mannen. Tre år seinere meldte hun seg inn i Frp, og ble et av partiets mest synlige og profilerte medlemmer. Til bruddet kom i 1994. I dag synes hun ikke synd på Carl Ivar, mens han til gjengjeld synes synd på Oslos gamle og syke som skal bestyres av iskalde Ellen Christine.

Som er utdannet cand.mag. med fagkretsen økonomisk college, engelsk mellomfag og statsvitenskap. Og har sin yrkeserfaring fra skobutikk og sjokoladebutikk, som kontorsekretær og fra diverse feriejobber. Før hun som 23-åring ble politiker på heltid. Og inntok Oslos rådhus som sekretær i Frp's bystyregruppe. Så fulgte en periode som kommunalråd, før hun i 1991 ble byråd for alle bydelene. Og fikk smaken for å privatisere og kutte i budsjetter.

Etter bruddet med Hagen ble hun sittende på Stortinget ut perioden sammen med tre andre tidligere Frp-ere som også var kastet ut av partiet. Før hun påtok seg uriasposten som helsebyråd i Oslo, hadde hun bak seg en periode som informasjonssjef i TV3.

Nå har hun kastet seg over sin nye jobb med all sin energi. Og har nok å henge fingrene i. Ullevål sykehus er på konkursens rand, og det er opprørsstemning i korridorene etter beskjeder fra helsebyråden om at utgiftene må kuttes med 300 millioner. Da styreleder Karl Glad ikke klarte å finne en kandidat til sykehusdirektørstillingen som var villig til å gå inn for kuttene, fikk han sparken. Ny styreleder er utnevnt, og ny direktør er konstituert.

Hun gir ikke ved dørene, den nye helsebyråden. Som ikke er noen pludredokke. Derimot skal hun være både intelligent, reflektert - og forutsigbar. Og hun har alltid vært ei skikkelig jente. På fest var hun den som tørket opp spy etter andre. Nå har hun fått jobben med å tørke opp etter sine forgjengere i helsebyrådstolen. Hvis da ikke byrådet tvinges til å gå av før hun får gjort ryddejobben sin.