Hårtap:

Iselin (24) har alopecia: - Savner håret mitt hver dag

Iselin Frantzen har valgt å være åpen om at hun mister håret. Responsen hun har fått har vært overveldende.

MISTER HÅRET: Siden november i fjor har 24-åringen Iselin Frantzen mistet håret på grunn av sykdommen alopecia areata. Foto: Privat
MISTER HÅRET: Siden november i fjor har 24-åringen Iselin Frantzen mistet håret på grunn av sykdommen alopecia areata. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For ti år siden dukket det opp en hårløs flekk bak øret til Iselin Frantzen (24). Den var så liten at hun ikke tenkte så mye over det, og håret grodde tilbake kort tid etter. Da det samme skjedde i november i fjor, ble historien en helt annen.

- Jeg tenkte det ville være det samme som sist. Så ble det bare verre, og spredte seg mer, forteller Iselin til Dagbladet.

Mye hår begynte å forsvinne fra hodet hennes. I starten kunne hun skjule det ved å ha håret ned, men etter en stund kunne heller ikke dette skjule hårtapet.

- Det var veldig fælt. Jeg kunne ikke ha håret i hestehale uten at det ville vises. Det gjorde vondt hver morgen å se hvor mye hår man børstet av seg.

Saken ble først omtalt av NRK Nordland.

Mistanken ble bekreftet

Fra februar i år startet ett av flere legebesøk for å finne årsaken til hårtapet. Her fikk hun mange forskjellige svar. Stress og sopp ble nevnt, men 24-åringen selv var ikke optimist.

- Jeg kjente meg ikke igjen i at det kunne være stress. De som kjenner meg, vet at jeg ikke er en stresset person. Jeg startet derfor på en behandling for sopp, men det hjalp selvfølgelig ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer