Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iselin Nybø foreslås som ny Venstre-nestleder

Fylkesleder i Rogaland Venstre mener Iselin Nybø godt kan erstatte Terje Breivik eller Ola Elvestuen i rollen som nestleder i partiet.

Venstres fylkeslag i Rogaland er fornøyd med jobben Iselin Nybø har gjort som forsknings- og høyere utdanningsminister. De mener hun hadde fortjener hun fortjener en plass i Venstres sentralstyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Venstres fylkeslag i Rogaland er fornøyd med jobben Iselin Nybø har gjort som forsknings- og høyere utdanningsminister. De mener hun hadde fortjener hun fortjener en plass i Venstres sentralstyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Fylkesleder Kjartan Alexander Lunde i Rogaland sier til Stavanger Aftenblad at fylkeslaget er veldig imponert over innsatsen Nybø har nedlagt som statsråd. Nybø er i dag 2. vara til sentralstyret og forsknings- og høyere utdanningsminister.

– Det burde hvert fall vært plass til henne i sentralstyret, og hun burde også vurderes som nestleder i et sentralstyre, sier han.

I et ekstraordinært styremøte onsdag kveld skal fylkesstyret i Rogaland drøfte saken.

Debatten om partiledelsen bør skiftes ut har blusset opp i lys av det skuffende valgresultatet på 3,9 prosent. Flere Venstre-politikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om partiledelsen.

Iselin Nybø selv sier til Aftenbladet at hun ikke var kjent med fylkeslagets tanker, men at hun stiller seg til disposisjon der partiet mener hun kan gjøre en best mulig jobb.

20. oktober er Venstres valgkomités frist på å motta innspill med navn til posisjoner i Venstres sentralstyre og toppledelse. I mars neste år skal komiteen levere sin innstilling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling