Iselin Nybø foreslås som ny Venstre-nestleder

Fylkesleder i Rogaland Venstre mener Iselin Nybø godt kan erstatte Terje Breivik eller Ola Elvestuen i rollen som nestleder i partiet.

Venstres fylkeslag i Rogaland er fornøyd med jobben Iselin Nybø har gjort som forsknings- og høyere utdanningsminister. De mener hun hadde fortjener hun fortjener en plass i Venstres sentralstyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Venstres fylkeslag i Rogaland er fornøyd med jobben Iselin Nybø har gjort som forsknings- og høyere utdanningsminister. De mener hun hadde fortjener hun fortjener en plass i Venstres sentralstyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fylkesleder Kjartan Alexander Lunde i Rogaland sier til Stavanger Aftenblad at fylkeslaget er veldig imponert over innsatsen Nybø har nedlagt som statsråd. Nybø er i dag 2. vara til sentralstyret og forsknings- og høyere utdanningsminister.

– Det burde hvert fall vært plass til henne i sentralstyret, og hun burde også vurderes som nestleder i et sentralstyre, sier han.

I et ekstraordinært styremøte onsdag kveld skal fylkesstyret i Rogaland drøfte saken.

Debatten om partiledelsen bør skiftes ut har blusset opp i lys av det skuffende valgresultatet på 3,9 prosent. Flere Venstre-politikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om partiledelsen.

Iselin Nybø selv sier til Aftenbladet at hun ikke var kjent med fylkeslagets tanker, men at hun stiller seg til disposisjon der partiet mener hun kan gjøre en best mulig jobb.

20. oktober er Venstres valgkomités frist på å motta innspill med navn til posisjoner i Venstres sentralstyre og toppledelse. I mars neste år skal komiteen levere sin innstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer