Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga sine «ja» på landsdekkende radio:

Iselin og Kjetil giftet seg live på radio på alle hjerters dag

Mandag fikk de vite at de skulle gifte seg. Onsdag morgen stod Iselin Næss og Kjetil Berntsen i brudekjole og smoking i studio, klare for å gifte seg.

GRÅT LIKE MYE SOM I ET NORMALT BRYLLUP: Kristine Emilie Høibak-Opsahl, venninnen til bruden, meldte paret på konseptet "gifteklar". Høibak-Opsahl sa at hun gråt like mye som i et normalt bryllup.
GRÅT LIKE MYE SOM I ET NORMALT BRYLLUP: Kristine Emilie Høibak-Opsahl, venninnen til bruden, meldte paret på konseptet "gifteklar". Høibak-Opsahl sa at hun gråt like mye som i et normalt bryllup. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var full jubel i studio etter at de nygifte innledet ekteskapet med et kyss, omringet av venner og familie. Onsdag morgen rundt klokka 08:45 ga turtelduene hverandre sine «ja».

Både familie og venner møtte opp for å feire den store dagen, som kom på noe kort varsel. På mandag ble bruden, Iselin Næss, oppringt og fortalt at hun og forloveden, Kjetil Berntsen, skulle gifte seg i dag, onsdag.

De to ble påmeldt av venninne Kristine Emilie Høibak-Opsahl. Høibak-Opsahl hørte utlysningen fra P5 og Human-Etisk forbund. Da bare måtte hun melde dem på.

Etter en fire år lang forlovelse, mente Høibak-Opsahl at de måtte få ut fingeren.

LIVE: Mandag ble Iselin oppringt på live radio og fortalt at hun og forloveden Kjetil skulle få gifte seg på radioen. Foto: Human-Etisk forbund
LIVE: Mandag ble Iselin oppringt på live radio og fortalt at hun og forloveden Kjetil skulle få gifte seg på radioen. Foto: Human-Etisk forbund Vis mer

Oppringt på live radio

Av rundt 400 påmeldte, ble Iselin og Kjetil valgt, og på mandag ble Iselin overrasket med meldingen på lufta.

- Å, herregud, var det første jeg sa, sier den ferske bruden til Dagbladet, rett etter de kommer ut fra vielsen i studio onsdag morgen.

Hun hadde ikke i sin fjerneste fantasi forestilt seg at de skulle bli årets store Valentine-par.

Byttet bleier da han fikk nyheten

Brudgommen, Kjetil Berntsen, jobber til vanlig i barnehage. Han forteller at telefonen måtte ringe to ganger før han tok seg tid til å svare den.

- Jeg var midt i et bleieskift, sier Bertnsen og ler.

Bleieskift blir det forøvrig på hjemmefronten også, da paret har to barn, eldstemann på to og et halvt år, og yngstemann på 7 måneder.

Begge to var med på vielsen onsdag, med tante og bestemor som barnevakter.

Berntsen gleder seg til spaopphold, hotellsuite og middag med kvinnen han nå kan kalle sin kone.

LIVEBRYLLUP: Bruden Iselin Næss og brudgommen Kjetil Berntsen sa sine «ja» til hverandre live på landsdekkende radio onsdag morgen. Foto: Human-Etisk forbund
LIVEBRYLLUP: Bruden Iselin Næss og brudgommen Kjetil Berntsen sa sine «ja» til hverandre live på landsdekkende radio onsdag morgen. Foto: Human-Etisk forbund Vis mer

Måtte «få ut fingern»

Næss sin bedre halvdel, Berntsen, fridde for fire år siden. Næss forteller at de har to barn, ett på to og et halvt år, og ett på syv måneder.

- Da barna kom ble det liksom nok å sette fingrene i, forteller Næss.

VENNINNER: Kristine Emilie Høibak-Opsahl (t.v.) og Iselin Næss, dagens brud, møttes gjennom samme barselgruppe for tre år siden og har barn på samme alder. Foto: Privat
VENNINNER: Kristine Emilie Høibak-Opsahl (t.v.) og Iselin Næss, dagens brud, møttes gjennom samme barselgruppe for tre år siden og har barn på samme alder. Foto: Privat Vis mer

Etter fire år var det nok for venninnen, Høibak-Opsahl. Hun hørte om konseptet gifteklar på radioen og sendte linken til det forlovede paret som hun mente hadde utsatt bryllupet for lenge.

På fredag fikk Høibak-Opsahl telefonen om at vennene hennes hadde blitt valgt ut til koseptet «gifteklar». Hun forteller om en veldig travel helg, da det var mye som skulle planlegges før paret skulle få vite det på mandag, og selve vielsen onsdag.

- Da var det å ringe foreldre og venner. Jeg fikk alliert meg med flere venner, så vi fikk ordnet med sponset frisørtime, bryllupsundertøy, og smoking, sier Høibak-Opsahl.

Venninnene møtte hverandre for tre år siden, i samme barselgruppe. Ut av møtet vokste et fruktbart vennskap, og når ser de to hverandre hver uke.

Venner og familie kastet seg rundt

Både venner og familie hjalp til med forberedelsene, inkludert å fikse kjole, kaker, frisørtimer pynting og så klart champagne.

Næss har ikke mangel på ord.

- Det ble fantastisk, det var et sjokk. Helt surrealistisk! Jeg står her i brudekjole og med brudebukett. Det er helt utrolig hvor mye venner og famlie har klart å kaste seg rundt, sier Næss.

Etter vielsen i studio skal paret ta brudebilder, før de tar turen hjem til Næss sitt barndomshjem for brudekake, champagne og mat, sammen med 20-30 av venner og familie som er med å feire anledningen.

Viktigste at brudeparet koste seg

- Jeg gråt like mye som i et normalt bryllup. Jeg så at brudeparet var fornøyd og koste seg, og det var det viktigste for meg. Alle var pyntet og det var kjempegod stemning, forteller Høibak-Opsahl.

Høibak-Opsahl forteller fra champagnelunsj at vielsen gikk over all forventning.

Hun innrømmer at det er godt at dagen er over, og at hun ikke kan bli på feiringen altfor lenge. Dessverre må hun hjem og passe sin datter, som er syk og hjemme fra barnehagen.

- Hold den vielsen, vi må ha nyheter, vær og trafikk

Programlederne i frokostshowet på P5, Anne Marte Moe og Tomm-Espen Kroken skryter begge to av det sporty paret som giftet seg studio.

BRUDEKJOLE OG BRUDEBUKETT: Brudeparet var overveldet over hvor mye familie og venner hadde stelt i stand til bryllupet deres på bare noen dagers varsel. Foto: Human-Etisk forbund
BRUDEKJOLE OG BRUDEBUKETT: Brudeparet var overveldet over hvor mye familie og venner hadde stelt i stand til bryllupet deres på bare noen dagers varsel. Foto: Human-Etisk forbund Vis mer

- Tenk at brudeparet ville gifte seg i vårt frokostshow. Det er et privilegium. Vi måtte si «hold den vielsen, vi må ha nyheter, vær og trafikk!». Det ble det en god latter av, sier Kroken, som fortsatt sitter i smoking etter at vielsen er over.

Moe skryter av paret som ville stille opp på så kort varsel, etter de ble valgt ut av rundt 400 påmeldte.

Jeg tror det er første gang i historien at noen gifter seg live i et radiostudio, sier Moe.

Følelsesladd selv i radiostudio

Tale Pleym, seremonisjef i Human-Etisk forbund, sier hun syntes det var flott å feire kjærligheten på denne måten.

- Det var veldig følelsesladet selv om det skjedde i radiostudio. Det viser bare at det er store følelser i sving uansett hvor man gjør det, sier Pleym.

Pleym har vanligvis bare 2-3 vielser i året, men var glad for å være på denne litt spesielle feiringen.

- Det var utrolig rørende å være med å feire kjærligheten på kjærlighetens dag. Familie og gode venner stilte opp, fylte studio og lagde god stemning, sier Pleym.

Til vanlig er Pleym rådgiver på hovedkontoret og kurser de 150 frivillige vigslerne rundt om i landet.

- Vanligvis bruker vi lengre tid på å snakke med brudeparet for å lage en mer personlig tale og en lengre seremoni enn det som skjedde i studio.

VIGSLER: Tale Pleym, seremonisjef i Human-Etisk forbund var til stede for å vie brud og brudgom. Foto: Human-Etisk forbund
VIGSLER: Tale Pleym, seremonisjef i Human-Etisk forbund var til stede for å vie brud og brudgom. Foto: Human-Etisk forbund Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!