Isfront i vinterkrigen

Både TV2 og NRK er enige i at dobbeltsendinger er pinlig og dumt. Det er det eneste de enes om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Problemet er ikke at folk får doble bilder, det mest alvorlige er at vi ikke har funnet noe samarbeidsklima, sa NRK-sjefen Einar Førde i NRKs Redaksjon 21 i går kveld. Finn H. Andreassen kunne ikke annet enn å si seg enig. - TV2 har ikke noe alternativ, sa Andreassen.

Pinlig

Kulturminister Anne Enger Lahnstein viderebrakte røstene fra folkedypet:

- Folk synes dette er meningsløst og pinlig, sa hun.

Medlemmer i Stortingets kulturkomité bruker sandkassesituasjonen for alt den er verdt, før partiene skal diskutere fjernsynskanalenes vilkår i Stortinget i mars.

Trond Helleland (H), mener hele problemet kunne vært unngått dersom NRK og TV2 kunne samarbeidet om selve arrangementet. Den ene kunne sendt sportsdelen og den andre underholdningsdelen fra Ramsau, mener han.

Jon Olav Alstad (A) misliker situasjonen:

- NRK misbruker skattebetalernes penger. Og TV2 misbruker penger som kunne vært brukt til å produsere andre programmer, som for eksempel barne-tv. Begge kanalene tapper seg selv for ressurser.

Sløsing

Leder av kulturkomiteen, May-Helen Molvær Grimstad (KrF), sier:

- Det er et problem for kanalene selv at de sender det samme under ski-VM . Det er helt klart sløsing med ressurser. I utgangspunktet bør kanalene selv rydde opp i problemet. Men om de ikke klarer det, må politikerne legge føringer for å ordne opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer