Isfront mellom aktor og forsvarer

Tidligere var de kolleger ved Oslo politikammer. Nå slåss politiadvokat Anne Maria Haarr og advokat Ellen Haugsrud mot hverandre. De mener at motparten har gitt uriktige opplysninger til retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens politiadvokat Anne Maria Haarr har stått på for at straffesaken mot NRK-kjendisens fraseparerte ektefelle skulle gå som planlagt førstkommende mandag, har advokat Ellen Haugsrud forsøkt å få saken utsatt.

I korrespondanse til byrettsdommeren mener Haarr at det er absolutt ingen ting som taler for at saken utsettes. Samtidig beskyldes Haugsrud for å forsøke å trenere saken.

Haugsrud på sin side mener ekskollegaen har holdt tilbake dokumenter og vanskeliggjort forsvarets arbeid.

- Jeg er blitt et offer for politiets rot. Samtlige dokumenter i saken fikk jeg først torsdag. Det er uholdbart. Vi ble pålagt å skrive bevisoppgave før vi fikk tilgang til samtlige saksdokumenter, sier Haugsrud.

Hun mener det dreier seg om rettssikkerhet for hennes klient.

- Klienten har krav på en rettferdig behandling, sier hun.

- Hvilke motiver skulle jeg ha for å trenere saken, klienten sitter i varetekt. Det er i vår interesse å få fortgang i saken.

Advokaten mener også at politiadvokaten overfor retten har beskyldt henne for å lyve, noe som har provosert Haugsrud kraftig.

- Overfor dommeren ble det blant annet hevdet at jeg hadde fått dokumentene. Faktum viste seg å være at politiet hadde feilsendt dokumentene til statsadvokaten, og ikke til vårt advokatfirma.

Dommeren har avvist å utsette saken. Etter heftig brevveksling de siste dagene, vil retten bli satt som planlagt mandag morgen.

Men det første byretten må ta stilling til, er om saken skal utsettes.