Isfront mellom Norge og Tsjekkia: Trekker ambassadørens invitasjon etter barnevernssak

- Saken har fått mye oppmerksomhet i tsjekkiske medier, sier Norges ambassadør i Tsjekkia.

ISFRONT: Her møter Siri Ellen Sletner, som er Norges ambassadør i Tsjekkia, den tsjekkiske utenriksministeren Lubomir Zaoralek i Praha tidligere i år. Foto:  (CTK Photo/Michal Krumphanzl)
ISFRONT: Her møter Siri Ellen Sletner, som er Norges ambassadør i Tsjekkia, den tsjekkiske utenriksministeren Lubomir Zaoralek i Praha tidligere i år. Foto: (CTK Photo/Michal Krumphanzl) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det var nyhetsbyrået AP som først meldte om beskjeden den norske ambassaden i Tsjekkia fikk fra landets myndigheter i morges.

Da varslet nemlig president Milos Zeman at Siri Ellen Sletner, som er Norges ambassadør i landet, ikke lenger er velkommen til å feire en nasjonal høytidsdag på slottet i Praha 28.oktober.

Barnevernstrøbbel Beskjeden kommer etter en barnevernssak som har skapt mye oppstyr i Tsjekkia, hvor norske myndigheter har besluttet å ta fra en tsjekkisk mor hennes to sønner etter mistanke om mishandling.  

- Saken har fått mye pressedekning i Tsjekkia fordi det gjelder en tsjekkisk familie, sier ambassadøren til Dagbladet.

Hun vil ikke si mer om saken, og henviser til Utenriksdepartementet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en slik note. Fra ambassadens side har vi mottatt den, og informert myndighetene i Oslo om den, og så er vi i dialog med myndighetene i Oslo om videre oppfølging av saken, sier Sletner. Anstrengt forhold Norsk barnevern sin inngripen overfor utenlandske barn, har flere ganger skapt mediestorm i østeuropeiske medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer