Isfront mot Gamal Hosein

SKIEN (Dagbladet): Her går Gamal Hosein spissrotgang mellom Grys familie. De følger drapssaken mot den drapstiltalte ektemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gamal mottar iskalde blikk. I går brast Grys tante i gråt.

Tanta, Anne-Marie Ødegaarden, vender blikket vekk når Gamal Hosein under politibevoktning føres ut av retten.

- Jeg ble ikke overrasket, svarte hun på hvordan hun reagerte da Gamal Hosein ble arrestert og siktet for konedrapet.

Allerede søndag formiddag den 14. januar i fjor da Gry ble meldt savnet, følte hun at noe alvorlig hadde skjedd. Fredag kveld hadde Gry bedt henne komme via en melding fra sin hemmelige mobiltelefon. Men tanta var opptatt. Hun forsøkte forgjeves å få kontakt med Gry kvelden etter.

- Jeg følte at det var noe Gry ville fortelle. Jeg sliter fortsatt med det, sa Anne-Marie Øde-gaarden i retten.

Kjæresteforhold

Hun kjente til kjæresteforholdet Gry hadde til Gamal Hoseins unge nevø i Israel, og mente at tiltalte kunne ha fått beskjed om forholdet fra sin familie i Israel. Påtalemyndigheten hevder at sjalusi og Grys ønske om skilsmisse er motiv for drapet.

Spørsmålet er hva Gamal Hosein visste om det hemmelige kjæresteforholdet.

- Gamals familie støttet Gry i begynnelsen. Etter hvert tror jeg de fikk mistanke om at det var et forhold mellom henne og den unge nevøen Arkan, sa Kari Kadah (38). Hun var en venninne av Gry i Israel, og vitnet i retten i går.

Hun forklarte detaljert om bråket nærheten mellom Arkan og Gry skapte i Hosein-familien.

  • Mora til Gamal Hosein skal ha tatt et brev fra Arkan som han hadde skrevet til Gry. Dette skal Gamal Hosein ha fått opplest. Gry fortalte at ektemannen konfronterte henne med det.
  • Mor til Grys unge kjæreste skal ha tatt telefonen og overhørt en samtale mellom ham og Gry.
  • Gry ble overvåket i Israel, og flere ganger ble det spurt om Arkan var i leiligheten.
  • Utskrifter fra fasttelefonen i Israel avslørte en rekke samtaler til Arkans mobiltelefon. Nummeret ble merket av - og utskriftene sendt til Norge nyttårsaften.
  • Grys datter skal ha blitt avhørt om forholdet mellom Gry og Arkan.

- Hore og ludder

Mor til Arkan skal ha kalt Gry både hore og ludder. Allerede i 1999 skrek hun til Gamal Hosein: - Ta med deg ludderet og reis hjem til Norge!

Grys forhold til den unge Arkan er grundig dokumentert. Til bestevenninner betrodde hun seg. Til andre avviste hun forholdet med hans unge alder.

BLIKKET: Grys mor (i midten) sender Gamal Hosein (37) et iskaldt blikk. Sammen med Grys søster (til venstre) og tanten (til høyre) har hun vitnet mot ham i retten, og følger saken videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer