Ishockeyspiller reddet beboer i leilighetsbrann

Ishockeyspilleren Tommy Kristiansen hylles av politiet i Sørvest.

HYLLES: Stavanger Oilers-spilleren Tommy Kristiansen ble redningsmann søndag kveld. Her fotografert i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB
HYLLES: Stavanger Oilers-spilleren Tommy Kristiansen ble redningsmann søndag kveld. Her fotografert i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ishockeyspilleren Tommy Kristiansen løp inn i en bolig som brant i Stavanger søndag kveld, tømte to brannslukkingsapparater og fikk evakuert beboeren.

Mannen hylles av politiet i Sørvest, som skriver at han er sjekket ut på legevakta.

- Heldigvis ikke skadd, skriver politiet. De varslet om brannen på Twitter like før klokka 21.

Stavanger Oilers-spilleren sier til VG at han ikke tenkte seg om da han så at det brant da han var på vei hjem fra trening.

- Man blir redd. Jeg tenkte at jeg måtte få alle ut. Man går litt i en egen modus, i alle fall når det bor barn i bygget. Jeg er far selv, sier Kristiansen.

Slik beskrev politiet situasjonen:

- En forbipasserende så at det brant, løp inn og tømte to brannslukkingsapparater. Han fikk også evakuert beboer. Mannen har fått i seg en del røyk og kjøres i ambulanse til legevakten for sjekk.

Det brant i en leilighet som delte hovedinngang med tre andre leiligheter, ifølge politiet. Totalt ble elleve personer evakuert.

- Beboer i den aktuelle leiligheten var ikke i samme rom som det brant i. Mannen som tok seg inn og tømte brannslukningsapparatene har gjort en veldig god jobb og hindret at brannen fikk enda bedre tak, i tillegg til at han fikk med seg en beboer og naboer ut, skriver politiet.

Kristiansen har ifølge hockey.no 32 landskamper for Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer