- ISIL henretter terrorister som vil hjem

ISIL-terrorister som vil hjem, blir belønnet med et nakkeskudd av ISIL.

DREPER OG TERRORISERER: ISIL er den mest voldelige og hensynsløse terrorgruppa i Syria.Om lag 50 nordmenn har sluttet seg til terrorgruppa. Foto:Privat
DREPER OG TERRORISERER: ISIL er den mest voldelige og hensynsløse terrorgruppa i Syria.Om lag 50 nordmenn har sluttet seg til terrorgruppa. Foto:Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over 50 menn med norsk tilknytning slåss i dag sammen med terroristene i ISIL (The Islamic State of Iraq and the Levant) i Syria og Irak. Spørsmålet er om de noen gang kommer til å komme hjem til Norge.

Danske PET (Politiets Efterretningstjeneste) - søstertjenesten til norske PST (Politiets sikkerhetstjeneste) bekrefter nå at de kjenner til at danske Syria-krigere har blitt henrettet når de har forsøkt å forlate den fryktede terrorgruppa.

- Vi er kjent med problemstillingen, bekrefter seniorrådgiver Siv Alsén i PST overfor Dagbladet.

Norske jihadister Samtidig understreker seniorrådgiveren at PST ikke har opplysninger som dokumenterer at norske jihadister som er med i den hensynsløse terrororganisasjonen regelrett skal ha blitt henrettet fordi de ville reise hjem fra slagmarken.

- Det er ikke sikkert at de som vil reise hjem, får tillatelse fra kommandantene i ISIL. Det er korrekt at de som vil reise må ha tillatelse før de kan reise, sier seniorrådgiver Siv Alsén i sikkerhetspolitiet.

- Vi er kjent med at de som får reise hjem fra Syria må ha tillatelse fra kommandantene i ISIL. De må ha en god grunn, ofte er sykdom i nærmest familie grunn for å få lov til å reise, sier Siv Alsén til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer