DREPER OG TERRORISERER: ISIL er den mest voldelige og hensynsløse terrorgruppa i Syria.Om lag 50 nordmenn har sluttet seg til terrorgruppa. Foto:Privat
DREPER OG TERRORISERER: ISIL er den mest voldelige og hensynsløse terrorgruppa i Syria.Om lag 50 nordmenn har sluttet seg til terrorgruppa. Foto:PrivatVis mer

- ISIL henretter terrorister som vil hjem

ISIL-terrorister som vil hjem, blir belønnet med et nakkeskudd av ISIL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 50 menn med norsk tilknytning slåss i dag sammen med terroristene i ISIL (The Islamic State of Iraq and the Levant) i Syria og Irak. Spørsmålet er om de noen gang kommer til å komme hjem til Norge.

Danske PET (Politiets Efterretningstjeneste) - søstertjenesten til norske PST (Politiets sikkerhetstjeneste) bekrefter nå at de kjenner til at danske Syria-krigere har blitt henrettet når de har forsøkt å forlate den fryktede terrorgruppa.

- Vi er kjent med problemstillingen, bekrefter seniorrådgiver Siv Alsén i PST overfor Dagbladet.

Norske jihadister Samtidig understreker seniorrådgiveren at PST ikke har opplysninger som dokumenterer at norske jihadister som er med i den hensynsløse terrororganisasjonen regelrett skal ha blitt henrettet fordi de ville reise hjem fra slagmarken.

- Det er ikke sikkert at de som vil reise hjem, får tillatelse fra kommandantene i ISIL. Det er korrekt at de som vil reise må ha tillatelse før de kan reise, sier seniorrådgiver Siv Alsén i sikkerhetspolitiet.

- Vi er kjent med at de som får reise hjem fra Syria må ha tillatelse fra kommandantene i ISIL. De må ha en god grunn, ofte er sykdom i nærmest familie grunn for å få lov til å reise, sier Siv Alsén til Dagbladet.

Martyrdøden PST vil ikke bekrefte at de kjenner til at ISIL-terrorister med tilknytning til Norge - norske konvertitter og menn av utenlandsk opprinnelse med tilknytning til Norge - er henrettet av terrorgruppa. Men det er tidligere bekreftet at minst en av nordmennene som er drept i Syria ble skutt av sine egne.

Overfor danske Ekstra Bladet bekrefter PET (Politiets Efterretningstjeneste) at den fryktede jihadistgruppa - som selv al-Qaida har brutt forbindelsen med, fordi ISIL er for voldelige - henretter sine egne med nakkeskudd.

Ifølge PET skal ISIL hevde at jihadist-terroristene som blir henrette har lidt martyrdøden i kamp mot fienden - de vantro og ikke rettroende muslimene.

Henretter sine egne Virkelighet skal derimot være at ISIL har henrettet sine egne terrorister fordi de ikke aksepterer desertører.

Samtidig bruker ISIL henrettelsene som propaganda, og hevder at de døde har lidt martyrdøden i kamp mot de vantro.

De siste månedene har få norske ISIL-terrorister kommet hjem. En av dem som har kommet hjem var alvorlig skadet, etter å ha blitt skutt.

Mannen fra Fredrikstad har i politiavhør hevdet at han ble skadet mens han angivelig drev nødhjelpsarbeid.

En 27 år gammel mann fra Bærum ble tidligere i sommer varetektsfengslet, og siktet fordi PST mente at han på ny skulle slutte seg til ISL. Han ble fengslet sammen med en yngre bror og en 29 år gammel mann av somalisk opprinnelse fra Skien.

Norsk leder 27-åringen som er av albansk opprinnelse fikk tidligere i år reise hjem til Norge fra Syria. En annen bror av 27-åringen ble tidligere i år drept, mens han var sammen med ISIL i Syria.

Tallene er noe usikre, men minst ti personer med norsk tilknytning skal være drept i Syria.

Ingen av dem skal være drept i kamper mot regimet til president Bashar al-Assad.

De fleste av nordmennene som nå er sammen med terrorgruppa ISIL i Syria har bakgrunn fra den ekstremistiske islamistgruppa Profetens Ummah i Oslo.

En av mennene - norsk-chileneren Bastain Vasques (24) som bruker de islamske aliasene Abu Safiyyah og Mohammad Jundullah - er i dag en av lederne i ISIL.

Han er fortsatt etterlyst, etter at han for to år siden laget og publiserte en trusselvideo mot kronprins Haakon, Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre. Videoene vakt stor oppsikt.