ISIL-kriger la ut bilde av australsk sjuåring med avskåret hode

Skryter av sønnen på Twitter.

BRUTAL FRAMFERD I RAQQA:  Den islamske stat har flere ganger lagt ut bilder på sosiale medier av avkappede hoder festet på gjerder i Raqqa i Syria, samt korsfestede menn. Nå har en australsk ekstrem islamist lagt ut et bilde av sin sju år gamle sønn med en død syrisk mann på Twitter. Foto: Millant Website / AP Photo / NTB Scanpix
BRUTAL FRAMFERD I RAQQA: Den islamske stat har flere ganger lagt ut bilder på sosiale medier av avkappede hoder festet på gjerder i Raqqa i Syria, samt korsfestede menn. Nå har en australsk ekstrem islamist lagt ut et bilde av sin sju år gamle sønn med en død syrisk mann på Twitter. Foto: Millant Website / AP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den radikale islamisten og australieren Khaled Sharrouf, som kjemper med Den islamske stat i Syria, har flere ganger lagt ut bilder av avskårne hoder og brutale drap i Syria.

Men det er bildet av hans sønn og hodet til en syrisk soldat, som nå skaper avsky i Australia, ifølge avisa The Australian. 

- Dette er gutten min Bildet skal være tatt i Raqqa i Syria, og skal vise sønnen til den australske jihadisten Khaled Sharrouf.

På bildet holder den lille gutten opp et avkappet hode etter håret. Gutten er kledd i rutete bukse, blå skjorte og caps.

LAGT UT PÅ TWITTER:  Dette bildet lagt ut på Twitter av den australske ISIL-kjemperen Khaled Sharrouf, skal vise hans sju år gamle sønn med det avskårne hodet til en syrer.
LAGT UT PÅ TWITTER: Dette bildet lagt ut på Twitter av den australske ISIL-kjemperen Khaled Sharrouf, skal vise hans sju år gamle sønn med det avskårne hodet til en syrer. Vis mer

Faren kommenterte Twitter-bildet slik:

- Dette er gutten min!

Kjemper i Syria Syria har blitt et populært reisemål for ekstreme islamister og terrorister fra hele verden. Sharrouf har tidligere planlagt et terrorangrep mot Sydney og måtte sone fire år i fengsel, før han rømte til Syria med brorens pass i fjor.

Den australske islamisten er etterlyst av australske myndigheter.

PÅ FLUKT:  Den islamske stat erklærte tidligere i sommer sin egen stat, og har gjort det klart at gurpper med andre religiøse overbevisninger ikke er ønsket innenfor deres påståtte landegrenser. Tilhengere av yezidismen flykter her fra Den islamske stats allierte i Nord-Irak. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Den islamske stat erklærte tidligere i sommer sin egen stat, og har gjort det klart at gurpper med andre religiøse overbevisninger ikke er ønsket innenfor deres påståtte landegrenser. Tilhengere av yezidismen flykter her fra Den islamske stats allierte i Nord-Irak. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Et annet bilde lagt ut på Twitter i forrige uke, viser Sharrouf i kamuflasjeklær, sammen med tre unge gutter. Ifølge The Australian mener etterretningstjenestene at de tre er sønnene hans. Alle holder våpen foran det svarte og hvite flagget til ISIL.

- ISIL er en trussel mot den siviliserte verden, mot USA og våre interesser, på samme måte som de er en trussel mot Europa og Australia, sa USAs forsvarsminister Chuck Hagel under et besøk i Australia i dag.

Stadig mektigere Rundt 50 nordmenn og personer med norsk tilknytning skal nå kjempe for jihad i Syria eller Irak, og totalt skal omkring 70 nordmenn ha vært i Syria.

Den islamske stat (tidligere ISIL) er nå en av verdens mektigste og rikeste jihadistgrupper. Gruppa har på kort tid tatt over store områder i Syria og Irak. Der er de kjent for sine særdeles brutale fremgangsmåter, og beskyldes for både massedrap, korsfestelser og drap på fremmedkrigere som vil reise hjem.

Selv om Den islamske stat hovedsakelig ledes av irakere, med den fryktede Abu Bakr al-Baghdadi som øverste leder, spiller også nordmenn en viktig rolle i gruppas terrorvirksomhet.

Størsteparten av norsktilknyttede jihadister i Syria kjemper med Den islamske stat. Spesielt skal ha én nordmann ha en større rolle i terrorgruppas PR-apparat. Norske Bastian Vasquez (24) fra Skien ble terrorsiktet av PST tidligere i juli, etter han stilte opp i en PR-video hvor han smilende kommenterte viste fram fanger og sprengningen av en politistasjon på grensa mellom Syria og Irak.